Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung TV- og PC-skærme får ny billedtilstand for farveblinde

'SeeColors' billedtilstanden skal hjælpe farveblinde med at få en bedre farveoplevelse.

Skrevet af / 01/07/2023 - 09:01
Samsung TV- og PC-skærme får ny billedtilstand for farveblinde

Samsung introducerer nu billedtilstanden SeeColors Mode på sine 2023 TV- og PC-skærme. Målet er at forbedre billedoplevelsen for folk med nedsat farvesyn.

Samsung SeeColors består af et sæt billedindstillinger, der øger niveauet af de forskellige farvenuancer rød, grøn og blå. Den nye funktion er integreret i skærmmenuen på de nye 2023-modeller, og kan hjælpe folk med mangelfuldt farvesyn med at tilpasse farvegengivelse til deres syn. Funktionen er certificeret af TÜV Rheinland.

Læs også Samsung Relumino En ny billedtilstand til Samsung TV'er vil gøre skærmbilledet lettere at tyde for folk med nedsat syn.

Samsung SeeColors Mode

At være helt farveblind er meget usædvanligt. Folk, der er helt farveblinde, ser kun gråtoner. Derimod er farvesvaghed en relativt almindelig diagnose, og det er primært dem med nedsat farvesyn, som kan drage fordel af SeeColors Mode.

Omkring otte procent af alle mænd og knap én procent af alle kvinder har mangelfuldt farvesyn. Det betyder, at man for eksempel kan have svært ved at skelne mellem rød og orange, forskellige nuancer, eller gule og gulgrønne farver.

SeeColors Mode byder på 9 forskellige forudindstillinger som justerer niveauerne af rød, grøn og blå, for at kompensere for diverse former for farvesvaghed. (Foto: Audun Hage)

SeeColors-funktionen blev oprindelig introduceret som en separat app i 2017, men nu er den altså direkte integreret i skærmmenuen på mere sømløs vis. Du finder den i undermeneen Generelt/Tilgængelighed i Samsung Tizen bruger-interfacet.

Funktionen bliver tilgængelig på Samsung 2023-modeller af fjernsyns- og PC-skærme, inklusive Neo QLED, QLED, OLED, Smart Monitor og G95SC.

For dem, som allerede har købt en 2023-model, vil SeeColors Mode blive tilgængelig via en software-opdatering.

Læs også Farvestrålende flagskib: Samsungs nye OLED-TV imponerer Samsung S95C er både større og stærkere end forgængeren, og leverer tæt på den fedeste billedkvalitet, vi har set fra et TV, uanset teknologi!
Læs også Hvad betyder tallene på Samsung TV? OLED, QLED, Neo QLED … ¿Qué sagde du? Vi hjælper dig med at afkode Samsungs TV-modelkoder. *Nu opdateret med 2023-modeller*
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

LG kunne ikke lade være: Her er OLED M4, G4 og C4

0
Scroll to Top