Samsung EZCal skal gøre kalibrering enklere

Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Annonce
Annonce
forfatter

Sonos er kendt for deres Trueplay-rumkorrektion, som lader brugeren finjustere lyden ved hjælp af mobilens indbyggede mikrofon. Højttalerne spiller testtoner, mens man selv går rundt i rummet og vifter med telefonen for at måle akustik og lydrespons.

Nu vil Samsung gøre noget lignende for deres TV’er, men i dette tilfælde er det BILLEDET, de vil rette op på!

Samsung EZCal er en ny mobil-app, der automatisk kalibrerer TV’ets billedkvalitet uden behov for eksperthjælp eller dyre måleinstrumenter. App’en bruger simpelthen telefonens indbyggede kamera til at måle og korrigere farvegengivelsen.

Selv om nutidens TV-modeller gradvis har fået bedre og mere korrekte billedindstillinger – inklusive filmindstilling og ikke mindst den patenterede Filmmaker Mode – kan der være endnu mere at vinde ved at foretage en nøjagtig kalibrering af TV’et.

Annonce

CalMAN AutoCal har længe været det mest populære program til den slags, men kræver en del erfaring – og ikke mindst dyrt udstyr – for at opnå det bedst mulige resultat. Nu melder Samsung sig på banen med deres egen kalibrerings-app til mobilen.

Samsung EZCal laver en automatisk fuld kalibrering af billedet, inklusive hvidbalance, gamma, farver og gråtoner – alt sammen ved hjælp af mobiltelefonen. (Foto: Samsung)

Samsung EZCal

EZCal-app’en er i første omgang tilpasset deres nyeste Galaxy-modeller samt udvalgte iPhones. En hurtig kalibrering skal kun tage 30 sekunder, men man kan også vælge en mere avanceret, grundigere kalibrering, der tager 15 minutter. I sidstnævnte tilfælde vil det være smart at have en holder eller et stativ til mobilen.

Læs også
Samsung lancerer Neo QLED Årets TV-nyheder fra Samsung omfatter MicroLED, “Neo QLED” og en ny version af designmodellen The Frame!

Vi kan nok ikke forvente, at denne type autokalibrering giver et lige så godt resultat som den professionelle variant og næppe godt nok til krævende studiebrug. Ikke desto mindre kan det være et interessant lavtærskeltilbud for dem, der gerne vil have en enkel finjustering af deres TV.

Hvor godt EZCal fungerer, vil tiden vise. Funktionen, der blev præsenteret på CES 2021, er endnu kun på konceptstadiet. Det står derfor stadig tilbage at se, om Samsung vil tage den i brug på nuværende eller kommende TV-modeller. Vi venter i spænding!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Nyt år, nyt TV? LG melder, at de starter udrulningen af årets nye TV-modeller allerede i marts.
Kinesiske Xiaomi vil markere sig på TV-markedet med et nyt 75 tommers Android-TV.
Nyt i år: Philips’ bedste LCD-skærme udstyres med avanceret MiniLED-bagbelysning.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Billig indgangsbillet til analog fotografering.
Lyngdorfs flagskibsforstærker kan nu afspille de højopløste MQA-lydfiler fra blandt andet Tidal.
Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!