Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Berømte filmskabere går sammen om ny TV-indstilling

Filmmaker Mode skal give dig filmen usminket og direkte, nøjagtig som instruktøren har tænkt.

Skrevet af / 28/08/2019 - 22:56
Berømte filmskabere går sammen om ny TV-indstilling

TV-verdenen er efterhånden fyldt med forskellige stempler, certificeringer og registrerede varemærker, der signalerer, at produktet opfylder specielle krav til specifikationer og ydelse. Listen over logoer og licenser, der er “nice to have”,  er ved at blive ret lang: THX, Dolby Vision, Netflix Calibrated Mode, Technicolor og IMAX Enhanced er bare nogle af eksemplerne.

Fælles for mange af disse varemærker er, at de lover dig en bedre og mere naturtro filmoplevelse uden kunstige tilsætningsstoffer som farver, der er peppet op, eller “smoothe” bevægelser.

Filmmaker Mode – Hollywood-instruktørernes favoritindstilling

Nu har vi fået endnu et navn at forholde os til: En gruppe TV-producenter, UHD Alliance, er gået sammen om at lave en ny, superneutral TV-indstilling til de rigtige filmfanatikere, kaldet Filmmaker Mode.

I praksis handler det om en ekstra præcis, neutral TV-indstilling, hvor al unødvendig billedprocessering er slået fra for at kunne servere filmmaterialet usminket og direkte – uden kreative tilsætningsstoffer fra TV-producentens side.

For det første skal farvegengivelsen kalibreres til D65 hvidpunkt, og forhadte billedfunktioner som interpolering eller bevægelsesudjævning må vige. Det samme gælder kunstig skarphed og støjreduktion.

Hensigten med Filmmaker Mode er at samle alle disse indstillinger under samme knap. Der bliver også talt om, at TV’et automatisk skal skifte til Filmmaker Mode, når du ser en film eller serie, ved hjælp af metadata.

Panasonic, LG og Vizio vil være blandt de første TV-producenter, der tager Filmmaker Mode i brug. Og det er ikke hvem som helst, de har fået med på holdet: Prisbelønnede stjerneinstruktører som James Cameron, Martin Scorsese og Christopher Nolan taler alle varmt om den nye filmindstilling, der kort og godt sørger for at servere filmoplevelserne, præcis som instruktøren har tænkt, eller “As the director intended”, som det så fint hedder.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top