Nyhed

Officielt: Her er Samsungs 2021 TV-modeller

Årets TV-nyheder fra Samsung omfatter MicroLED, “Neo QLED” og en ny version af designmodellen The Frame!
forfatter

Et nyt år betyder selvfølgelig også nyheder på TV-fronten: Under en live-streamet First Look-vent i dag afslørede Samsung deres første officielle TV-modeller for 2021. Nyhederne inkluderer ultra high-end-skærme med MicroLED-teknologi, en slankere version af design-TV’et The Frame og – måske mest interessant – helt nye modeller i QLED-familien, kaldet Neo QLED.

Mere miljøvenlige?

Den sydkoreanske TV-producent startede konferencen med at understrege, at de vil gå efter en grønnere profil de kommende år, bl.a. gennem øget brug af genanvendelige materialer og mere miljøvenlig emballage. De sigter også mod at reducere strømforbruget på deres modeller, og i år introducerer de en ny genopladelig fjernbetjening med solceller for at eliminere behovet for udskiftelige batterier.

Neo QLED Lifestyle_4 Neo QLED Lifestyle_2 Neo QLED Samsung Neo QLED 2021
<
>

Neo QLED: Nye QLED-modeller med MiniLED-teknologi

Samsungs velkendte QLED-modeller vil også være tilgængelige i 2021 – men i år introducerer de tilnavnet Neo QLED på nogle af topmodellerne. Disse tager den eftertragtede MiniLED-teknologi i anvendelse, som mange har ventet på.

MiniLED er kort fortalt LCD-TV’er med direkte LED-bagbelysning, som vi er vant til fra før. Forskellen ligger i selve bagbelysningsteknologien, som er væsentlig mere avanceret – eller rettere sagt skrumpet. Samsungs såkaldte Quantum MiniLED-lysdioder er angiveligt kun 1/40 af størrelsen på konventionelle lysdioder, og det giver plads til betydelig flere lyskilder på samme skærmareal.

I stedet for nogle hundrede individuelle zoner med local dimming kan der nu være tusindvis af dem. Det giver mulighed for langt mere præcis lysstyring med mindre lysblødning og færre ujævnheder.

Den nye MiniLED-teknologi bruges i første række på flagskibsmodellen QN900A med 8K-opløsning og på QN90A, som bliver topmodellen med 4K-opløsning. Indvendig sidder også en Neo Quantum Processor med forbedret billedprocessering og AI-opskalering.

Samsungs Neo QLED får den samme ultratynde form som forgængeren Q950TS, men i år står det lige op og ned. Bemærk også den diskrete samleboks, der sidder på bagsiden af foden. (Foto: Samsung)

Infinity-design

Neo QLED-modellerne viderefører det ultraslanke Infinity-design, som vi kender fra sidste års topmodel Q950TS. Forskellen er, at de nu står lige op og ned i stedet for at læne sig lidt bagud. Desuden har den nye topmodel QN900A fået en ny Slim One Connect-boks. Den kan nu fastgøres direkte på bagsiden af TV’ets fod, hvilket skulle resultere i mindre kabelrod end før.

På lydsiden satser Samsung stadig på systemet Object Tracking Sound Pro med små højttalere fordelt rundt på bagsiden af skærmen. Den nye funktion Spacefit Sound bidrager med at tilpasse lyden til de fysiske omgivelser.

110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Nye gaming-funktioner

Samsung introducerer også nogle interessante nye funktioner på gaming-fronten. En af disse er Super Ultrawide GameView, som giver mulighed for at spille i enten 21:9 eller 32:9 bredformat på spil, der understøtter dette. For at opnå det har Samsung simpelthen ændret billedformatet ved at slukke for den nederste del af 16:9-skærmen.

Desuden tilbyder de nu en såkaldt Game Bar – en ny hovedmenu med alle gaming-relaterede funktioner og indstillinger samlet på ét sted. Meget nyttigt!

Micro LED

Samsung brugte også dele af seancen på at tale om deres nye ultra high-end-modeller med MicroLED-teknologi. De er tidligere set i form af det modulopbyggede The Wall, men årets nye MicroLED-modeller kommer i færdigmonterede størrelser på henholdsvis 99 og 110 tommer. Mindre størrelser vil også blive lanceret i løbet af året, siger Samsung.

Nye livsstilsmodeller: The Frame 2021

Samsungs populære “billedramme-TV” The Frame får også en ansigtsløftning i år. 2021-modellen er vistnok kun halvt så tyk som forgængeren; det gør det også muligt at få en slankere æstetik på selve indramningen, med nye designvarianter kaldet Modern and Beveled (med skråtskåret kant). Nye farvevalg på rammerne bliver ligeledes tilgængelige.

Samsung har ikke afsløret så meget om billedkvaliteten endnu, men vi antager, at den minder meget om forgængerens. Uanset hvad, så de ser rigtig lækre ud!

Pris og tilgængelighed

Samsung har endnu ikke givet detaljeret info om nordiske modeller, priser og lanceringsdatoer. Vi opdaterer løbende!

Se Samsungs live-stream i videoen herunder:

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.