Officielt: Her er Samsungs 2021 TV-modeller

Årets TV-nyheder fra Samsung omfatter MicroLED, “Neo QLED” og en ny version af designmodellen The Frame!
Annonce
Annonce
forfatter

Et nyt år betyder selvfølgelig også nyheder på TV-fronten: Under en live-streamet First Look-vent i dag afslørede Samsung deres første officielle TV-modeller for 2021. Nyhederne inkluderer ultra high-end-skærme med MicroLED-teknologi, en slankere version af design-TV’et The Frame og – måske mest interessant – helt nye modeller i QLED-familien, kaldet Neo QLED.

Mere miljøvenlige?

Den sydkoreanske TV-producent startede konferencen med at understrege, at de vil gå efter en grønnere profil de kommende år, bl.a. gennem øget brug af genanvendelige materialer og mere miljøvenlig emballage. De sigter også mod at reducere strømforbruget på deres modeller, og i år introducerer de en ny genopladelig fjernbetjening med solceller for at eliminere behovet for udskiftelige batterier.

Neo QLED Lifestyle_4 Neo QLED Lifestyle_2 Neo QLED Samsung Neo QLED 2021
<
>

Neo QLED: Nye QLED-modeller med MiniLED-teknologi

Samsungs velkendte QLED-modeller vil også være tilgængelige i 2021 – men i år introducerer de tilnavnet Neo QLED på nogle af topmodellerne. Disse tager den eftertragtede MiniLED-teknologi i anvendelse, som mange har ventet på.

MiniLED er kort fortalt LCD-TV’er med direkte LED-bagbelysning, som vi er vant til fra før. Forskellen ligger i selve bagbelysningsteknologien, som er væsentlig mere avanceret – eller rettere sagt skrumpet. Samsungs såkaldte Quantum MiniLED-lysdioder er angiveligt kun 1/40 af størrelsen på konventionelle lysdioder, og det giver plads til betydelig flere lyskilder på samme skærmareal.

I stedet for nogle hundrede individuelle zoner med local dimming kan der nu være tusindvis af dem. Det giver mulighed for langt mere præcis lysstyring med mindre lysblødning og færre ujævnheder.

Annonce

Den nye MiniLED-teknologi bruges i første række på flagskibsmodellen QN900A med 8K-opløsning og på QN90A, som bliver topmodellen med 4K-opløsning. Indvendig sidder også en Neo Quantum Processor med forbedret billedprocessering og AI-opskalering.

Samsungs Neo QLED får den samme ultratynde form som forgængeren Q950TS, men i år står det lige op og ned. Bemærk også den diskrete samleboks, der sidder på bagsiden af foden. (Foto: Samsung)

Infinity-design

Neo QLED-modellerne viderefører det ultraslanke Infinity-design, som vi kender fra sidste års topmodel Q950TS. Forskellen er, at de nu står lige op og ned i stedet for at læne sig lidt bagud. Desuden har den nye topmodel QN900A fået en ny Slim One Connect-boks. Den kan nu fastgøres direkte på bagsiden af TV’ets fod, hvilket skulle resultere i mindre kabelrod end før.

På lydsiden satser Samsung stadig på systemet Object Tracking Sound Pro med små højttalere fordelt rundt på bagsiden af skærmen. Den nye funktion Spacefit Sound bidrager med at tilpasse lyden til de fysiske omgivelser.

Læs også
110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Nye gaming-funktioner

Samsung introducerer også nogle interessante nye funktioner på gaming-fronten. En af disse er Super Ultrawide GameView, som giver mulighed for at spille i enten 21:9 eller 32:9 bredformat på spil, der understøtter dette. For at opnå det har Samsung simpelthen ændret billedformatet ved at slukke for den nederste del af 16:9-skærmen.

Desuden tilbyder de nu en såkaldt Game Bar – en ny hovedmenu med alle gaming-relaterede funktioner og indstillinger samlet på ét sted. Meget nyttigt!

Annonce

Micro LED

Samsung brugte også dele af seancen på at tale om deres nye ultra high-end-modeller med MicroLED-teknologi. De er tidligere set i form af det modulopbyggede The Wall, men årets nye MicroLED-modeller kommer i færdigmonterede størrelser på henholdsvis 99 og 110 tommer. Mindre størrelser vil også blive lanceret i løbet af året, siger Samsung.

Nye livsstilsmodeller: The Frame 2021

Samsungs populære “billedramme-TV” The Frame får også en ansigtsløftning i år. 2021-modellen er vistnok kun halvt så tyk som forgængeren; det gør det også muligt at få en slankere æstetik på selve indramningen, med nye designvarianter kaldet Modern and Beveled (med skråtskåret kant). Nye farvevalg på rammerne bliver ligeledes tilgængelige.

Samsung har ikke afsløret så meget om billedkvaliteten endnu, men vi antager, at den minder meget om forgængerens. Uanset hvad, så de ser rigtig lækre ud!

Annonce

Pris og tilgængelighed

Samsung har endnu ikke givet detaljeret info om nordiske modeller, priser og lanceringsdatoer. Vi opdaterer løbende!

Se Samsungs live-stream i videoen herunder:

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!
ID.5 bliver en coupéversion af den elektriske familie-SUV ID.4.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.