Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG’s nye OLED-TV’er C3, G3 og Z3 klar til afgang i Norden

Fås i butikkerne den 13. marts, og kan forudbestilles nu.

Skrevet af / 06/03/2023 - 19:14
LG’s nye OLED-TV’er C3, G3 og Z3 klar til afgang i Norden

LG sparer ikke på krudtet, når de nye 2023 OLED-modeller lanceres i Norden. De lover den bedste billedkvalitet i klassen, avanceret billedbehandling ved hjælp af AI-teknologi, og en forbedret webOS-platform med endnu smartere funktioner og tjenester. Kort sagt: en endnu bedre seeroplevelse. Årets nye TV’er kommer officielt i butikkerne medio marts, og allerede fra 6. marts er det muligt at forhåndsbestille de nye modeller.

LG OLED Z3, G3, og C3 er de vigtigste nye OLED-modeller fra LG i år. (Foto: LG)

Årets nye OLED-serier fra LG

Det er allerede gået 10 år, siden LG lancerede verdens første OLED-TV. Siden dengang har teknologien haft en kæmpe fremgang og kapret stadig større markedsandele i premium- og high-end klassen. Flere TV-producenter er faldet pladask for OLED-teknologien og bruger den i sine modeller. Men konkurrencen er også spidset til, ikke mindst efter at Samsung lancerede sin QD-OLED-teknologi i fjor. Her nytter det altså ikke at hvile på laurbærrene!

Årets vigtigste nytilkomne er C3, G3 og Z3. C3 tager over efter den meget populære C2-model fra 2022, som vi har testet med succes ved flere lejligheder. Topmodellen G3 kan prale af mere avanceret billedbehandling og endnu højere lysstyrke. Mens Z3 er high-end-modellen med 8K-opløsning – arving til den heftige Z2, som vi var meget imponerede over sidste år (men samtidig chokerede over prisen på).

Ud over de tre ovennævnte kommer også ‘budget’modellen LG OLED B3 modellen med lidt enklere funktioner til en mere overkommelig pris.

En vigtig opgradering for G3- og Z3-serierne er øget lysstyrke. LG kalder teknologien Brightness Booster Max, og den dækker over et opgraderet OLED-panel med såkaldt Micro Lens Array-teknologi (MLA). Den kan øge lysstyrken med op til 70 procent (ca. 2.100 nit i et 3% vindue). TV’et får også en æstetisk opgradering med det såkaldte One Wall-design, der går i ét med væggen. Der er intet mellemrum mellem TV og væg efter montering.

LG OLED G3. (Foto: LG)

Ny processor, bedre billed- og lydbehandling

Den nye α9 Gen6 4K AI-processor står for billedmagien i flere af de nye modeller. Den bruger maskinlæring fra Alpha-serien til at forbedre billede og lyd.

LG-modellerne gør brug af flere nye HDMI 2.1a-funktioner, herunder såkaldt Quick Media Switching VRR (QMS-VRR), som eliminerer den midlertidige sorte skærm, når videoindhold skifter mellem forskellige opdateringsfrekvenser (24 Hz/50 Hz/60 Hz osv.).


LG-skærmene understøtter naturligvis HDR-formatet Dolby Vision til både video og gaming, samt Dolby Atmos på lydsiden.  TV’erne understøtter også IMAX Enhanced med DTS:X på lydsiden og har fået opgraderet lydbehandling (Wow Orchestra), der giver bedre samspil med LG’s egne soundbars.

Den nye C3-model har et specialfremstillet beslag til SC9S soundbaren, så den kan monteres diskret i bunden af TV’et (Foto: LG)

Der loves også lav input lag og op til fire HDMI 2.1a-kompatible porte.  Game Optimizer-menuen sikrer optimale indstillinger til forskellige spilgenrer med understøttelse af Nvidia G-Sync, FreeSync Premium og Variable Refresh Rate (VRR).

Selvfølgelig har årets TV-modeller også fået den nyeste webOS-version med en redesignet brugergrænseflade. LG nævner især den nye Quick Cards-funktion, som giver dig mulighed for at gruppere apps i forskellige kategorier (film, musik osv.) for hurtigere adgang. Der vil også være mulighed for egne brugerprofiler med personlige anbefalinger, der er skræddersyet til dine præferencer.

Sidst men ikke mindst er Matter-protokollen til smarte hjem også indbygget i styresystemet, så du får mulighed for at styre dit hjem fra sofaen. Som at låse døren og dæmpe lyset, når du vil se en film eller ‘binge’ de seneste afsnit af Exit eller The Last of Us.

Om alt dette lever op til forventningerne, må vi selvfølgelig se, når vi får de første 2023-modeller på testbænken!

Læs også Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.

Pris og tilgængelighed

LG OLED evo G3 leveres i 55, 65, 77 og 83 tommer.

LG OLED evo C3 leveres i 42, 48, 55, 65, 77 og 83 tommer.

LG OLED evo Z3 vil være tilgængeligt i 77 tommer.

LG OLED evo Z3, G3 og C3 vil være kunne fås hos de største forhandlere fra og med 13. marts. 

Se, hvornår de kan forhåndsbestilles på LG.com/dk/TV.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top