Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG’s 2023-TV’er kan få bedre lyd med DTS

LG lancerer understøttelse af DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller.

Skrevet af / 02/02/2023 - 06:00
LG’s 2023-TV’er kan få bedre lyd med DTS

LG lancerede under CES 2023 i Las Vegas en række nye OLED-TV’er og Premium LCD-modeller. I den forbindelse blev det også oplyst, at modeller som OLED C3 og G3 nu får understøttelse af DTS-lyd.

DTS (Digital Theater Systems) ejes af amerikanske Xperi og bliver ofte beskrevet som en Dolby-konkurrent. De repræsenterer en række surroundlyd-formater, deriblandt DTS HD Master Audio, som bruges på mange Blu-ray-udgivelser, og ikke mindst det objektbaserede 3D-lydformat DTS:X, som er en direkte udfordrer til Dolby Atmos.

DTS-understøttelse på LG TV’er fra og med 2023

Det at LG TV’er nu får understøttelse af DTS indebærer ikke nødvendigvis, at de kan afspille lydformatet direkte via deres indbyggede højttalere. Derimod kan de sende lydsignalerne videre til en kompatibel soundbar eller surroundreceiver via HDMI eARC. Det kan åbne for potentielt bedre lyd til en del kostbare filmproduktioner.

Selv om DTS:X ikke er lige så udbredt som Dolby Atmos, benyttes det bl.a. på såkaldte IMAX Enhanced filmtitler, deriblandt nyere Marvel-titler som Black Panther: Wakanda Forever.

LG har en god tradition med at understøtte mange forskellige lyd-, billed- og gaming-formater, og med DTS-lyd på plads bliver der mulighet for at se og høre flere endnu flere filmtitler i den bedst tilgængelige kvalitet.

Så mangler vi bare at teste, hvor godt det fungerer i praksis, når vi får 2023-modellerne på testbænken!

Bemærk: For at få mest mulig lydmæssig nydelse ud af DTS-lyd og DTS:X, skal du også have en soundbar eller surroundreceiver, som understøtter formatet. DTS:X er tilgængelig på nyere soundbars fra bl.a. Samsung, Sony, JBL og selvfølgelig LG selv.

Læs også LG giver den gas med nye OLED-TV Lover uovertruffen billedkvalitet og banebrydende brugervenlighed med C3, G3 og Z3.
Læs også LG's soundbars tilpasses rummet LG's nye soundbars SC9 og SE6 skal give omsluttende lyd og en række alsidige funktioner.
Læs også Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

0
Scroll to Top