Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG’s 2023-TV’er kan få bedre lyd med DTS

LG lancerer understøttelse af DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller.

Skrevet af / 02/02/2023 - 06:00
LG’s 2023-TV’er kan få bedre lyd med DTS

LG lancerede under CES 2023 i Las Vegas en række nye OLED-TV’er og Premium LCD-modeller. I den forbindelse blev det også oplyst, at modeller som OLED C3 og G3 nu får understøttelse af DTS-lyd.

DTS (Digital Theater Systems) ejes af amerikanske Xperi og bliver ofte beskrevet som en Dolby-konkurrent. De repræsenterer en række surroundlyd-formater, deriblandt DTS HD Master Audio, som bruges på mange Blu-ray-udgivelser, og ikke mindst det objektbaserede 3D-lydformat DTS:X, som er en direkte udfordrer til Dolby Atmos.

DTS-understøttelse på LG TV’er fra og med 2023

Det at LG TV’er nu får understøttelse af DTS indebærer ikke nødvendigvis, at de kan afspille lydformatet direkte via deres indbyggede højttalere. Derimod kan de sende lydsignalerne videre til en kompatibel soundbar eller surroundreceiver via HDMI eARC. Det kan åbne for potentielt bedre lyd til en del kostbare filmproduktioner.

Selv om DTS:X ikke er lige så udbredt som Dolby Atmos, benyttes det bl.a. på såkaldte IMAX Enhanced filmtitler, deriblandt nyere Marvel-titler som Black Panther: Wakanda Forever.

LG har en god tradition med at understøtte mange forskellige lyd-, billed- og gaming-formater, og med DTS-lyd på plads bliver der mulighet for at se og høre flere endnu flere filmtitler i den bedst tilgængelige kvalitet.

Så mangler vi bare at teste, hvor godt det fungerer i praksis, når vi får 2023-modellerne på testbænken!

Bemærk: For at få mest mulig lydmæssig nydelse ud af DTS-lyd og DTS:X, skal du også have en soundbar eller surroundreceiver, som understøtter formatet. DTS:X er tilgængelig på nyere soundbars fra bl.a. Samsung, Sony, JBL og selvfølgelig LG selv.

Læs også LG giver den gas med nye OLED-TV Lover uovertruffen billedkvalitet og banebrydende brugervenlighed med C3, G3 og Z3.
Læs også LG's soundbars tilpasses rummet LG's nye soundbars SC9 og SE6 skal give omsluttende lyd og en række alsidige funktioner.
Læs også Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top