Nyhed

Gennemsigtig OLED fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi har lavet et OLED-TV, som du kan se igennem!

Kinesiske Xiaomi er et firma med mange talenter: De står for alt lige fra mobiltelefoner over robotstøvsugere til trådløse ventilatorer – og ikke mindst TV’er af forskellig slags. Sidste nyt fra de kreative kinesere er et OLED-TV, som man kan se lige igennem! Det hedder Mi TV LUX OLED Transparent Edition og lanceres i forbindelse med den mangfoldige producents tiårs jubilæum.

 

Gennemsigtigt OLED-TV

Det nye Mi TV LUX OLED Transparent Edition kommer i 55 tommers skærmstørrelse og kan ifølge producenten prale af næsten uendelig kontrast, dybt sortniveau og klasseledende lysstyrke. OLED-panelet har 10 bit farver og understøtter video med billedhastigheder op til 120 fps. Billedprocesseringen leveres af en Mediatek 9650-processor med Xiaomis egen AI Master Smart Engine om bord.

Selve OLED-skærmen er kun 5,7 mm tyk. Panelet holdes stabilt af en stilren, rund base, der også indeholder alt, hvad der hedder elektronik, strømforsyning og højttalere – netop for at holde bagsiden ren og gennemsigtig. Vi håber, at den papirtynde skærm kommer solidt indpakket og polstret!

Det er ikke første gang, vi ser et gennemsigtigt OLED-TV. Panasonic præsenterede også sådan et på sidste års IFA-messe. Xiaomi hævder imidlertid at være den første producent, der formår at masseproducere gennemsigtige OLED-paneler.

Men hvad er egentlig pointen med en gennemsigtig OLED-skærm? Ifølge Xiaomi selv er det “not a TV, but an art piece” – et dekorativt objekt, der skal tage sig lige så godt ud i gallerier og på museer som hjemme i stuen.

Derfor er Mi TV LUX OLED Transparent Edition nok ikke først og fremmest beregnet til traditionelt TV-kiggeri, men snarere til visning af kunst og fotografier. Vi tænker, at det vil være blæret at vise billeder med et vindue til en smuk udsigt i baggrunden.

(Foto: Xiaomi)

Pris og tilgængelighed

Mi TV LUX OLED Transparent Edition fra Xiaomi kommer i første omgang kun på det kinesiske marked, fra den 16. august, og vil koste 49.999 kinesiske renminbi – ca. 45.000 danske kroner før moms.

Kilde: Xiaomi/Mi blogg

Les videre
Exit mobile version