Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Gennemsigtig OLED fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi har lavet et OLED-TV, som du kan se igennem!

Skrevet af / 12/08/2020 - 14:22
Gennemsigtig OLED fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi er et firma med mange talenter: De står for alt lige fra mobiltelefoner over robotstøvsugere til trådløse ventilatorer – og ikke mindst TV’er af forskellig slags. Sidste nyt fra de kreative kinesere er et OLED-TV, som man kan se lige igennem! Det hedder Mi TV LUX OLED Transparent Edition og lanceres i forbindelse med den mangfoldige producents tiårs jubilæum.

 

Gennemsigtigt OLED-TV

Det nye Mi TV LUX OLED Transparent Edition kommer i 55 tommers skærmstørrelse og kan ifølge producenten prale af næsten uendelig kontrast, dybt sortniveau og klasseledende lysstyrke. OLED-panelet har 10 bit farver og understøtter video med billedhastigheder op til 120 fps. Billedprocesseringen leveres af en Mediatek 9650-processor med Xiaomis egen AI Master Smart Engine om bord.

Selve OLED-skærmen er kun 5,7 mm tyk. Panelet holdes stabilt af en stilren, rund base, der også indeholder alt, hvad der hedder elektronik, strømforsyning og højttalere – netop for at holde bagsiden ren og gennemsigtig. Vi håber, at den papirtynde skærm kommer solidt indpakket og polstret!

Det er ikke første gang, vi ser et gennemsigtigt OLED-TV. Panasonic præsenterede også sådan et på sidste års IFA-messe. Xiaomi hævder imidlertid at være den første producent, der formår at masseproducere gennemsigtige OLED-paneler.

Men hvad er egentlig pointen med en gennemsigtig OLED-skærm? Ifølge Xiaomi selv er det “not a TV, but an art piece” – et dekorativt objekt, der skal tage sig lige så godt ud i gallerier og på museer som hjemme i stuen.

Derfor er Mi TV LUX OLED Transparent Edition nok ikke først og fremmest beregnet til traditionelt TV-kiggeri, men snarere til visning af kunst og fotografier. Vi tænker, at det vil være blæret at vise billeder med et vindue til en smuk udsigt i baggrunden.

(Foto: Xiaomi)

Pris og tilgængelighed

Mi TV LUX OLED Transparent Edition fra Xiaomi kommer i første omgang kun på det kinesiske marked, fra den 16. august, og vil koste 49.999 kinesiske renminbi – ca. 45.000 danske kroner før moms.

Kilde: Xiaomi/Mi blogg

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top