Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: TCL med bøjeligt OLED og 115 tommer MiniLED-TV

Det er ikke kun danskere, der elsker store fjernsyn.

Skrevet af / 10/01/2024 - 14:05
CES 2024: TCL med bøjeligt OLED og 115 tommer MiniLED-TV

Las Vegas / Lyd & billede: TCL har skabt sig et navn herhjemme med store, prisbillige TV. Den samme strategi ser også ud til at virke hos sportsglade amerikanere.

I TV-branchen gælder at ”big is better”. Sådan er det også, når det handler om at se Super Bowl med familie og venner. Det har været med til at gøre TCL til et relativt populært mærke i USA på kort tid.

Den kinesiske producent er en af hovedsponsorerne for National Football League (NFL), og under pressekonferencen på CES 2024 havde de kendte sportsværter på scenen for at kommentere deres seneste resultater, og naturligvis fik det nye 115-tommer TV ekstra opmærksomhed.

De TV’er, der officielt blev lanceret i USA i denne uge, havde nogle ret mærkelige og ukendte modelnavne, men specifikationsmæssigt ligner de stort set de europæiske modeller, der blev lanceret på IFA-messen sidste efterår.

TCL 115″ i QM891-serien (X955). (Foto: TCL)
Læs også Mere storskærms-galskab fra TCL Først 98" og nu 115"... hvad skal det dog ende med?

 

TCL 115″ QM891 (X955)

Topmodellen fra TCL, QM891 (også kendt som X955 i Europa) bruger et LCD-baseret billedpanel med Quantum Dot Pro-farvefilter, 4K-opløsning og MiniLED-baggrundsbelysning med local dimming. 115-tommeren siges at være i stand til at levere 5000 nits lysstyrke og har mere end 20.000 dæmpningszoner. Yderligere skærmstørrelser som 98 og 85 tommer kommer også på markedet.

Den model blev også vist på IFA-messen sidste efterår, og det ser ud til, at TCL mener det alvorligt med at bringe denne kolos på markedet i både USA og Europa. Det forlyder også, at Elkjøp, der står bag Elgiganten i Danmark, har planer om at bringe modelserien til Norden på længere sigt. Hvis det er tilfældet, skal det blive spændende at teste 115-tommeren på hjemmebane!

Om den kommer i butikkerne i tide til årets Super Bowl (11. februar) er højst usikkert, men det burde kunne lade sig gøre i tide til EM i fodbold i juni…

TCL sponsorerer den amerikanske fodboldliga NFL. (Foto: Audun Hage)
Læs også Vi tester TCL's største og billigste TV TCL har opbygget et ry som leverandør af prisbillige storskærme. 98P745 er deres mest prisvenlige 98-tommer nogensinde - men hvor god er den?

Prisen er endnu ikke bekræftet, men den bliver sekscifret er garanteret – omkring 150-200.000 kroner, hvis vi skal gætte. Men der er også tale om en high-end storskærm, i en lidt anden liga end hvad vi har set fra TCL før.

Billedkvaliteten er naturligvis svær at bedømme i en overfyldt udstillingshal, men lysstyrken og kontrasten er imponerende – omtrent lige så blændende som de lyseste billboards langs The Strip i Las Vegas, og det siger ikke så lidt.

Ud over X955-serien viste TCL en række andre spændende skærme i lidt mindre størrelser, bl.a. en 31″ OLED PC-skærm, der kan bøjes til en konkav form. Den er fremstillet ved hjælp af avanceret OLED-printteknologi (IJP) og så knivskarp ud.

DSC_1967 DSC_1966
<
>
31" konkav OLED-pc-skærm med IJP-teknologi. (Foto: Audun Hage)

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

3 kommentarer til “CES 2024: TCL med bøjeligt OLED og 115 tommer MiniLED-TV”

 1. Hvis vejledene pris på et 98″ x955 er ca. 100000kr i dk hos Elgiganten, så vil jeg tro at at et 115″ rammer det dobbelte dvs ca. 200000kr.

  Vejledene priser især på tv i Skandinavien er vel 25-100% højere end i f.eks Sydeuropa.

  Vil tro at det er fordi konkurrencen i Nordeuropa i er stor nok og vi har måske også en smule flere penge imellem hænderne end folk i syd, men måske er der også uofficiel aftale forhandlerne imellem…, så det kan få en større margin på salg af produkterne.

  Det sidste er rent spekulativt…, men det er dog mærkeligt at alle de vejledende priser er væsentligt højere tros vores høje moms i dk.

 2. Skulle have været:

  Vil tro at det er fordi konkurrencen i Nordeuropa “ikke” er stor nok

  1. Hei Kevin – du har selvfølgelig helt rett, 150-200.000 kr er nok et mer riktig for bud 115″ kolossen! Jeg hadde nok 98″ i bakhodet da jeg skrev dette. Jeg har rettet det nå – får skylde på jet-lagen 😉

   Det blir uansett feil å spekulere for mye i prisen inntil den foreligger offisielt for Norden. Med en kolossal TV som dette må man også ta høyde for høyere frakt-kostnader, etc.

   mvh Audun

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top