Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Breaking bad i 4K-opløsning

Endelig er Walter White og hans rullende meth-lab på banen i knivskarp 4K-kvalitet.

Skrevet af / 18/06/2014 - 12:40
Breaking bad i 4K-opløsning

Den populære serie Breaking Bad kan nu streames i 4K-kvalitet via Netflix. For at se samtlige fem sæsoner med den udspekulerede, kræftsyge kemilærer må du have en hurtig internetlinje på 16 mbps eller mere, et 4K-tv, der understøtter videoformatet HEVC samt Netflix i 4K-version. Dette omfatter for øjeblikket alle Samsung, Sony og LG 4K tv af årgang 2014.

Varierende kvalitet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har set gennem et udvalg af scener og episoder via et Sony 55X8505 4K tv, og billederne er generelt meget skarpe og fine. Kvaliteten varierer dog lidt fra scene til scene, og ikke alt indholdet er lige imponerende at se på. Det er typisk i nærbilledescener, at 4K-kvaliteten kommer mest til sin ret. De senere sæsoner har naturligt nok lidt bedre billedkvalitet end de tidligste. Vi har ikke sammenlignet direkte mod med Blu-ray versionen af Breaking Bad, men når det er bedst, er Netflix 4K-versionen definitivt skarpere og mere detaljert, end vi er vant til fra BD-formatet. Erfaringen er akkurat den samme som med House of Cards: Har man først set 4K-versionen, vil man ikke tilbage til Full HD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
HOUSE OF CARDS: Frank Underwood og hans kumpaner tager sig også rigtig godt ud i 4K-opløsning. Har man først set House of Cards i denne kvalitet, vil man ikke tilbage til Full HD!

Mere 4K-indhold på vej
Det var kommunikationschef hos Netflix, Joris Evers, som delte nyheden på Twitter. På sin teknologiblog fortæller Netflix også mere om samarbejdet med Sony Pictures om det nye format IMF, som kan blive vigtigt inden for digital distribution af 4K videoindhold i fremtiden.

Ud over Breaking Bad er også filmene Smurfs 2, samt Ghostbusters 1 og 2 gjort tilgængelige i 4K på det amerikanske marked.

Vi forventer også, at Orange is the New Black sæson 2 opjusteres til 4K-kvalitet i løbet af året.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top