TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Se objekterne på 360-graders video

Med Lytro Immerge 360-kameraet kan seeren dreje hovedet omkring objektet for at se det fra en anden vinkel.

forfatter
Publiceret 17/11/2015 - 17:24

Når man filmer 360-video til virtual reality, har kameraet den begrænsning, at det står fast på ét sted, hvilket betyder, at brugeren af ​​VR-briller ikke kan læne sit hoved til siden for at se objektet fra forskellige vinkler. Man kan dreje hovedet 360 grader, men scenen, som du står på, er statisk.

Lytro vil ændre det med sin nye kamera kaldet Immerge. Et sfærisk kamera, der bruger hundredvis af små linser, som måler lyset, der kommer ind fra alle retninger. Teknologien, som måler både intensiteten af ​​fotoner og deres retning, kaldes “light field photography” eller lysfeltfotografi.

Kameraet gør det muligt for seeren at læne sig til højre eller venstre inde i et rum på en kubikmeter og dermed se fotograferede objekter fra forskellige vinkler.

Til leje
Kameraet er dyrt, så de fleste vil nok foretrække at leje det. Filmskabere kan leje kameraet til omkring 18.000 kroner om dagen. Dette inkluderer filservere på flere terabytes. Hver server kan rumme en times film, og de kan udskiftes, mens optagelsen kører, uden afbrydelse.

360-video kræver en højere opløsning end et normalt, fladt billede. Lytro Immerge har en opløsning, der er næsten fire gange højere end 4K Ultra HD, og ​​man kan også bruge det til 3D-optagelserne i 360 grader.

Da hele synsfeltet filmes af det samme kamera, er der ikke brug for at sy mange flade billeder sammen til ét kugleformet, hvilket sparer kostbar tid for videoskabere.

Kilde: AP

Utraditionelle kameraer er for øvrigt ikke noget nyt for Lytro. Kameraet Illium bruger også Light Field-teknologi, der gør det muligt at vælge på skærmen, hvilken del af billedet, der skal være i fokus. Efter at billedet er taget.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend