Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fujifilm Instax Mini 99: Sjov med analogt instant-kamera

Fujifilms hidtil mest avancerede analoge instant-kamera hedder Instax Mini 99. Det har en række nye og spændende funktioner.

Skrevet af / 22/03/2024 - 11:00
Fujifilm Instax Mini 99: Sjov med analogt instant-kamera

Fujifilm Instax Mini 99 er en efterfølger til det mere end 10 år gamle Instax Mini 90. Blandt de mest interessante nye funktioner er muligheden for at ændre farveprofilen på sine fotos. Det gøres ved hjælp af et særligt farvekontrolhjul på toppen af kameraet, hvor du kan vælge mellem syv forskellige profiler. Heriblandt neutral, falmet grøn, varm tone, lyseblå, blød magenta, sepia og en strølys-effekt. For at opnå disse farveprofiler er der placeret LED-lys inde i kameraet, som påvirker eksponeringen af billederne. Med andre ord er der tale om meget moderne funktionalitet i et analogt kamera.

fujifilm_instax_mini_99_2-topaz
Foto: Fujifilm

Mange justeringsmuligheder

Ud over farvekontrolhjulet har Instax Mini 99 flere andre manuelle kontroller. Du kan justere eksponering og blitz og bruge kameraets indbyggede fotoindstillinger: Sports Mode med øget lukkertid til at tage gode, skarpe aktivitetsbilleder, Double Exposure, som kombinerer to billeder til ét, og en såkaldt Bulb Mode, som øger mængden af lys, der lukkes ind, når du tager billedet, hvilket skaber en lysere effekt på billedet.

Læs også Fede billeder på et øjeblik Det er ikke billedkvaliteten, der gør instant-kameraer så populære. Det er glæden ved at have billederne mellem hænderne.

Der er også både en selvudløser og en switch til at slå vignettering til og fra. Kameraet har desuden et traditionelt display, som viser kameraets indstillinger og antallet af billeder, der er tilbage i kassetten.

1100279_instax_mini_99_6-topaz 1100279_instax_mini_99_5-topaz 1100279_instax_mini_99_4-topaz 1100279_instax_mini_99_3-topaz Mini99_controls-topaz
<
>
Foto: Fujifilm

Ikke til selfier

Man har dog også fjernet en funktion i Instax Mini 99, nemlig selfiespejlet. Forklaringen er, at det giver et mere strømlinet design, men nogle vil helt sikkert savne funktionen.

Som analogt kamera eksponerer Instax Mini 99 filmen direkte, i modsætning til digitale Instax-kameraer, som tager et billede med en digital sensor og derefter printer billedet med en indbygget Instax-printer. Det skulle give billederne fra Mini 99 et mere naturligt og “filmagtigt” udtryk.

fujifilm_instax_mini_99_1-topaz
Foto: Fujifilm

Fujifilm Instax Mini 99: Tilgængelighed og pris

Kameraet kan forudbestilles nu og forventes at være på lager i begyndelsen af april. Prisen er 1.499 kroner. En kassette med 20 farvebilleder starter ved omkring 150 kroner.

Mere info: fujifilm.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top