Sci-fi-teknologi

Lige siden "Tilbage til Fremtiden II" har vi ønsket os sko med robotsnørebånd. Nu er de virkelighed.
forfatter

Sådan en vil vi have!

Fantastiske opfindelser og gadgets i science fiction-film bliver tid til virkelighed. Det kan skyldes, at instruktøren har profetiske evner. Men ofte er årsagssammenhængen den modsatte: nemlig, at forskere og ingeniører også elsker science fiction-film, og prøver at realisere filmskabernes drømme i virkeligheden.

En af de mindre, men smarte opfindelser er de selvsnørende Nike-kondisko, som Marty McFly får udleveret, da han ankommer til fremtiden i “Tilbage til Fremtiden del II.” Dem har vi skrevet om flere gange, men nu, et halvt år efter datoen for den fjerne fremtid fra filmen (21. oktober 2015), kan de faktisk købes.

Foto: "Back to the Future II"
Foto: “Back to the Future II”

Skoen hedder Nike Hyperadapt 1.0. Når man sætter foden ned i den, tænder en kontakt i hælen for robotsnøringen, og skoen sidder urokkeligt fast et øjeblik efter. To knapper på siden af skoen kan bruges til at justere bindingen og åbne snørebåndene.

Hvad skoene kommer til at koste, er ikke oplyst, men de kommer til salg i sommerferien. Man skal være medlem af Nike+ klubben for at kunne købe dem.

Med et kryds ved de selvsnørende sko, Pepsi Perfect og relanceringen af DeLorean-sportsvognen venter vi dog stadig på Hoverboardet. Altså det rigtige, svævende skateboard. Ikke en selvantændende mini-segway!

Læs også: Fremtiden er tilbage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.