Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Politirobotter patruljerer i Singapores lufthavn

Singapores politistyrke vil bruge politirobotter, og de to første er allerede på vagt i lufthavnen.

Skrevet af / 25/06/2023 - 10:05
Politirobotter patruljerer i Singapores lufthavn

I flere og flere lande bliver politiet mere og mere afhængige af teknologi med overvågningskameraer, droner og automatiske kameraer i patruljevogne. Men Singapore tager det et skridt videre med patruljerende robotter. Forsøgene har allerede kørt i fem år, og robotterne blev første gang indsat på en festival i 2018.

Robotterne er lige så høje som et menneske og kan bruges til at opretholde afspærringer eller advare offentligheden, indtil menneskelige politibetjente kan ankomme til stedet.

De er udstyret med kameraer, sensorer, højttalere, en skærm, advarselslys og en sirene, så de kan patruljere selvstændigt. De kan også bruges af politiet til at kommunikere direkte med offentligheden. Robotterne i lufthavnen har 360-graders kameraer, så politibetjentene i kontrolrummet kan få et godt overblik over situationen.

En demonstration tidligere på måneden viste, hvordan robotten opdagede en mand, der efterlod en taske og gik væk. Derefter sikrede den stedet, mens menneskelige betjente anholdt den mistænkte.

Integrationen af robotteknologi forbedrer vores frontbetjentes operationelle effektivitet og evner, så de kan være mere effektive i deres arbejde,” siger politiinspektør Lim Ke Wei.

 

Kilde: The Straits Times

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

Scroll to Top