Star Wars

Genopfør alle duellerne fra Star Wars i en skov nær dig.
Annonce
Annonce
forfatter

Selv om vi skriver om næsten alle slags nørdede ting, beskæftiger vi os sædvanligvis ikke med live action role playing – altså når tilsyneladende fornuftige voksne mennesker (eller børn!) klæder sig ud og udkæmper fantasikampe med skumgummivåben. Men vi skriver til gengæld en masse om Star Wars. Og når de to nørd-universer helt bogstaveligt krydser klinger, kan det kun blive godt!

Nu kan man nemlig via Kickstarter investere i nok det mest realistisk anvendelige lyssværd til dato. Det er det canadiske firma Calimacil, der står bag projektet Foam Lightsaber. Calimacil fremstiller til daglig skumvåben til rollespilskamp. Våbnene ligner den ægte vare, men er bløde og ufarlige i kamp (de kan dog godt give blå mærker, kan vi hilse og sige!).

Foam Lightsaber er også fremstillet i skumgummi, men har indbygget lys, lyd og bevægelsessensorer, så man får den helt rigtige bzzzzzzzzzzz-bzzzzzzz-Ksssh! lyd, når man fægter. Det kan mange andre og billigere lyssværd også, men takket være skumklingen riskerer man hverken skader eller ødelagte våben.

For at projektet kan blive virkelighed, skal der samles tilstrækkeligt med penge ind. Men da der efter to dage allerede er indsamlet næsten 20.000 canadiske dollars ud af minimumssummen på CAD 50.000, virker chancerne gode.

Det ligner helt afgjort julegaven til legesyge Star Wars-nørder. Men de må i så fald have ret velhavende slægtninge. Skal man have alle funktionerne med (lyd, RGB-lys, bevægelssensor og Bluetooth-styring), koster ét lyssværd 500 canadiske dollars (ca. 2.600 kroner), og dertil kommer fragt, told og moms. Og så skal der jo helst to til en duel. Det er godt nok mange penge, men vi har altså også været usædvanlig artige i år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Op til 2 terabyte lagring og 2800 MB/s hastighed.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.