SXSW 2016

Fredag åbnede SXSW 2016, og dermed er der lagt op til halvanden uge med fokus på film, musik og vores digitale fremtid i Austin, Texas.
Annonce
Annonce
forfatter

South by Southwest (SXSW) er en årlig festival med hovedfokus på film, interaktive medier og musik. Festivalen og konferencerne finder hvert år sted i midten af marts i Austin, Texas, USA.

(Foto: Produsenten)

Det hele begyndte i 1987 og er fortsat med at vokse både i omfang og størrelse hvert år. I år varer konferencen i 10 dage med SXSW “Interactive” i 5 dage, “Music” i 6 dage, og “Film” over 9 dage.

South by Southwest drives af selskabet SXSW, Inc., som arrangerer konferencer, messer, festivaler og andre events.
I 2015 var der ca. 140.000 besøgende på SXSW.

Laura Mac Darby, left, and Emer Ryam, both from Dublin, Ireland, attend the free concert at Auditorium Shores headlined by Spoon at SXSW on Thursday, March 19, 2015. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)

Årets SXSW startede i Austin fredag d. 11. marts, og varer frem til søndag d. 20. marts.

Årets keynote speaker for “Interactive” var ingen ringere end USA’s 44. præsident, Barack Obama.

På vej ind til byen fra lufthavnen stoppede præsidenten for at spise tacos, og en afslappet og munter Obama åbnede med et “I love Austin, Texas!”.

President Barack Obama in conversation with Evan Smith of the Texas Tribune during a keynote presentation on the opening day of SXSW Interactive at the Long Center for the Performing Arts in Austin, Texas on March 11, 2016. Obama talked about the potential of technology to enhance government and democracy. (Julia Robinson/Special Contributor)

Obama blev interviewet af chefredaktøren for “Texas Tribune“, Evan Smith, og talte blandt andet om, at vi er ved en skillevej i historien, hvor udviklingen på teknologi og økonomisk globalisering sker ekstremt hurtigt, og hvordan SXSW forsøger at ligge i forkant af disse begivenheder. En teknologisk udvikling som også kan misbruges. Hans regering har arbejdet for at udnytte den teknologiske, digitale udvikling positivt. Blandt andet ved at gøre det lettere for borgerne at søge studiepladser, gøre det lettere at stemme (Texas er den delstat, som har den laveste valgdeltagelse), komme i kontakt med myndighederne, deltage mere aktivt i samfundsdebatten og give alle adgang til bredbånd hjemme.

Obama fremhævede som eksempel lanceringen af den store sundhedsreform “Obamacare”, som startede med, at websiderne var nede!

Han missede heller ikke lejligheden til at give et spark til det Republikanske parti for at have banet vejen for Trump.

Se hele det interessante interview med Obama på SXSW 2016 her:

Tirsdag åbner Michelle Obama SXSW “Music”.

Lyd & Billede er til stede i Austin fra mandag til torsdag denne uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.