Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hvor vi skal hen, behøver vi ingen veje…

En flyvende DeLorean? Sådan en har vi ikke set i over 30 år!

Skrevet af / 14/08/2017 - 16:49
Hvor vi skal hen, behøver vi ingen veje…

Navnet DeLorean er kendt af enhver filmnørd. Eller enhver nørd for den sags skyld. Takket være de tre “Tilbage til fremtiden”-film, hvor Doc Browns ombyggede DeLorean rejste i tiden.

Berømmelsen hjalp dog ikke producenten John DeLorean, som i 1980’erne floppede exceptionelt med den futuristiske stålsportsvogn.

Nu er der en ny generation af DeLoreans på banen. Og den flyver! Bag fartøjet står Paul DeLorean, som er nevø af John DeLorean, og imens familienavnet måske ikke giver associationer til succes, er der i hvert fald en masse gratis reklameværdi forbundet med det. Familien har angiveligt bygget vogne, lige siden de i sin tid blev trukket af heste. Eller rundt regnet siden Doc Brown havde sin smedje det vilde vesten.

Foto: DeLorean Aerospace

Det nye firma hedder DeLorean Aerospace, og produktet har fået navnet DeLorean DR-7. Hvis og når det kommer den lange vej fra tegnebord til offentligt luftrum, bliver der tale om et topersoners batteridrevet luftfartøj på ca. seks meter i længden og fem i bredden. Og rækkevidden skulle blive lige under 200 kilometer på en opladning. Det er langt, skulle vi hilse og sige.

Indtil videre er der bygget en skalamodel i tredjedel størrelse for at bevise, at designet og aerodynamikken holder. Næste skridt bliver en 1:1 prototype, der angiveligt skulle kunne færdiggøres på et år. Og mon ikke Paul Delorean til den tid vil afsløre dem med ordene:

“Roads? Where we’re going, we don’t need roads!”

Kilde: Wired

I 2015 år rundede vi årstallet for fremtidsvisionen fra “Tilbage til fremtiden”: Nu bliver den flyvende DeLorean måske en realitet. Foto: Universal Pictures

 

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top