Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google arbejder på ny AI-baseret søgemaskine

Efter trusler fra Samsung om at udskifte Google med Bing som standard-søgemaskine har Google nu kridtet skoene for at beholde førertrøjen som den mest brugte søgemaskine

Skrevet af / 18/04/2023 - 13:42
Google arbejder på ny AI-baseret søgemaskine

Da chatbotten ChatGPT med kunstig intelligens blev lanceret i november (længere siden var det ikke!), kom det som en bombe. Det varede ikke længe, før Microsoft integrerede den i sin søgemaskine, Bing. Det siges at have udløst febrilsk aktivitet hos Google, som sidste måned lancerede sin egen chatbot, Bard.

Læs også Officielt: Google vil lancere en konkurrent til ChatGPT Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.

I går kom der flere dårlige nyheder for Google, da det blev rapporteret, at Samsung overvejer at erstatte Google Search med Bing i sine mobiltelefoner. Ifølge New York Times udløste rygtet ‘panik’ hos Google, som tjener tre milliarder dollar om året på kontrakten med Samsung. Det ser heller ikke godt ud forud for genforhandlingen af kontrakten med Apple, som også udløber i år, og som er 20 milliarder dollar værd. Nyheden fik aktiekursen på Alphabet (Googles moderselskab) til at styrtdykke med 50 milliarder dollar mandag.

Mange nye projekter

Ifølge New York Times har Google lanceret et projekt ved navn Magi, hvor man kæmper for at udvikle en ny AI-drevet søgetjeneste. Denne skal være mere samtaledrevet end dagens ‘et spørgsmål, mange svar’. Men man planlægger også at opgradere den nuværende søgemaskine med AI-funktioner.

Læs også ChatGPT slippes ud på nettet Ved hjælp af plugins kan ChatGPT interagere med tredjepartstjenester og også hente nye informationer fra internettet.

Men Google har også gang i en række andre eksperimentelle projekter baseret på kunstig intelligens. De skal kunne bruges i Google Earth, ligesom man har en idé om at lade en chatbot finde musik til brugeren. I Google Image arbejdes der på et værktøj kaldet GIFI, der vil kunne skabe billeder til den, der søger, hvis man ikke er tilfreds med de billeder, der allerede findes. Eller hvorfor ikke lære sig nye sprog med chatbotten Tivoli Tutor. Google arbejder også på Searchalong, som hjælper brugerne med at finde flere oplysninger, mens de surfer, uden at de behøver at hoppe til en søgemaskine.

Kilde: New York Times

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Scroll to Top