TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Elektrisk jetfly skal lette og lande lodret

Elon Musks næste store ide: "Det kunne være rigtig sjovt!"

forfatter
Publiceret 09/02/2016 - 12:00

Der er ingen mangel på radikale ideer i verden. Men når ideerne kommer fra Tesla-grundlægger Elon Musk, er det en god ide at høre efter, næsten uanset hvor ekstremt det lyder. Såsom hans supermoderne kollektive transportsystem “hyperloop“, som der nu foreligger konkrete planer for bygningen af.

Læs også: “Umulig” raketmotor kan ændre rumfarten

(Foto: Producent)
Elon Musk er en af ​​vor tid største visionære. Foto: oninnovation.com

Men Musks hjerne holder aldrig ferie. Imellem forsøget på at revolutionere bilindustrien med sine elektriske Tesla-biler og billiggørelse af rumfart med genbrugelige raketter (som vil være nødvendige, hvis Musks plan om at kolonisere Mars skal blive til virkelighed) har han nu udtænkt et koncept for elektriske jetfly, som kan lette og lande lodret. Ikke ulig den Harrier Jump Jet, som ses på billedet øverst, men med elektricitet som brændstof i stedet for forurenende kulbrinteblandinger.

Det var under en spørgerunde ved den nyligt afholdte SpaceX Hyper Loop Pod Award Ceremony, at Elon Musk blev spurgt om, hvad hans næste store ide var. Hvorpå han gik ind i elektriske luftfart.

Jeg har tænkt en del over lodret start og landing med et elektrisk jetfly. Og jeg tror, ​​at jeg har noget, der kan være tæt på en løsning. Jeg er meget fristet til at gøre noget ved det!

Tidligere, i oktober sidste år, var han inde på samme emne i et interview med Marketplace.

Jeg kan godt lide tanken omkring en elektrisk flyselskab. Jeg tror, ​​at man kunne lave et temmelig cool supersonisk jetfly med lodret start og landing. Det kunne være rigtig sjovt. Og jeg har udtænkt et design for sådan et…

Foto: Bose
Støjreducerende hovedtelefoner som Bose QuietComfort 25 vil formentlig stadig være nødvendige med elektriske fly. Foto: Bose

Vi kan kun håbe, at dette bliver en realitet en dag. Og at teknikken også kommer til passagerfly. Vi skal dog ikke regne med, at turen bliver lige så lydløs som i elbilerne. Støjen i flykabinen skyldes nemlig ikke så meget forbrændingen af brændstoffet, som selve luftstrømmen gennem jetmotorerne. Så lad være med at forære dine støjreducerende hovedtelefoner væk lige med det samme!

Kilde: BGR

(Artikelfoto: Wikipedia)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ikonisk studiemikrofon er tilbage Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbage. Men den er langt fra billig.
EU vil totalovervåge alle dine chats Forslag fra EU-Kommisionen, der har til hensigt at indføre omfattende chatkontrol for at beskytte børn mod misbrug, indebærer i praksis en skræmmende totalovervågning af os alle sammen.
Sådan laver du din egne fantasy-illustrationer Med en enkelt kommando skaber computeren fantastiske billeder baseret udelukkende på din fantasi.
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend