Teknologi

I bedste Iron Man-stil skal brande i Dubais skyskrabere bekæmpes fra jetpacks.
forfatter

Når nu politiet i Dubai har fået Lamborghinier, er det da kun rimeligt, at brandmændene også får noget legetøj. Derfor har byen underskrevet en aftale med Martin Aircraft Company om at udstyre sine brandmænd med jetpacks!

Foto: Martin Aircraft Company
Her underskrives aftalen i Dubai på 20 jetpacks. Foto: Martin Aircraft Company

I stedet for egentlige jetmotorer bruges kanalventilatorer drevet af en toliters V4-motor med 200 hestekræfter. De menneskelige flyproteser kan flyve op til 900 meter høje, hvilket er nok til at nå toppen af ​​Burj Khalifa, verdens højeste bygning, der måler 828 meter. En tophastighed på 70 km/t betyder, at det tager omkring et minut at komme til toppen. Den samlede flyvetid er 30 minutter, hvilket giver lidt tid til at orientere sig i området, hvor problemet eller branden er opstået.

Jetpackene kan flyves både bemandet og med fjernstyring. Således kan man også bruge en jetpack til at evakuere en person, der er fanget i en høj bygning, hvor en pilot på jorden kan styre personen ned i sikkerhed.

De 20 jetpacks koster godt en million kroner stykket!

Kilder: Popsci.com og martinjetpack.com

(Artikelfotoet viser en prototype Foto:. Martin Aircraft Company)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også