TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Din PC kan hjælpe i kampen mod coronavirus

Ved hjælp af Folding@Home-projektet fra Stanford University.

Coronavirussen har allerede haft store konsekvenser for elektronikbranchen. For et par uger siden blev verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, aflyst på grund af frygt for den nye lungesygdom, og efterfølgende er arrangementer som High End 2020 og Geneva International Motor Show blevet droppet af samme grund.

Nu er epidemien så også nået til Danmark, hvor vi i skrivende stund har 59 registrerede smittetilfælde, 770 personer i karantæne, men gudskelov endnu ingen dødsfald.

Du kan hjælpe forskerne

I en sådan situation kan man nemt komme til at føle sig ganske hjælpeløs, men hvis du ikke bare vil sidde med hænderne i skødet, så er der faktisk mulighed for at hjælpe videnskaben med at bekæmpe coronavirussen.

Forskere fra universitet i Stanford har nemlig oprettet projektet Folding@Home, som lader alle almindelige pc-brugere bidrage med deres computers regnekraft via internettet. På den måde kan forskerne få nok regnekraft til at udføre komplicerede beregninger, der kan vise, hvordan sygdommen rent faktisk forløber i den menneskelige lunge.

Målet er bl.a. at udvikle metoder til at forhindre virusinfektionen i at binde sig til receptorproteinet i lungecellerne. Det vil på sigt kunne bidrage til udviklingen af medicin eller en vaccine, der kan stoppe sygdommen.

Du kan læse mere om Folding@Home her. Hvis du ønsker at stille din computer til rådighed for projektet, kan den nødvendige software downloades her.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.