Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Det evige liv – på anden klasse

Fredagsfilmen. En dag bliver det måske muligt at "leve" evigt ved at uploade bevidstheden til en computer. Mod betaling.

Skrevet af / 19/12/2014 - 12:10
Det evige liv – på anden klasse

Computerne bliver stadigt hurtigere. Og hvis udviklingen fortsætter, som den har gjort med et urværks præcision, siden 1970’erne, kommer der en dag, hvor skrivebordscomputeren får mere mental regnekraft end sin ejer.

Futuristen og transhumanisten Ray Kurzweil tror på, at dette øjeblik, som kaldes singulariteten, finder sted inden for de nærmeste år. Han spår endvidere, at man i år 2045 vil kunne tage en scanning af hele sin bevidsthed og overføre den til computeren som en backup. Til den tid vil vi kunne leve et evigt, virtuelt liv i computeren. Og da computerne fortsætter med at blive hurtigere, vil vores intelligens endda vokse i samme takt.

Det lyder som science fiction, hvad det da også er – endnu. Men Ray Kurzweil og hans tilhængere ser frem til den dag, og putter i mellemtiden formuer i den udvikling, der skal gøre det muligt. Men alt imens tanken om evigt liv lyder fristende, er der måske nogle omkostninger.

life2

At tage et fuldkomment billede af et menneskes bevidsthed og hukommelse, bliver sikkert ikke billigt. Så det evige liv bliver sandsynligvis en luksus for de velbjergede. Med mindre man som discountkunde er villig til at acceptere visse begrænsninger i sin virkelighed. Måske må du “leve” med, at visse dele af synsfeltet, f. eks. himlen, bliver brugt til at vise reklamer. Og har du i øvrigt overhovedet betalt licens for de sange, billeder og film, som du gemmer i din erindring?

Foredragsholderen og tv-værten Tom Scott har lavet denne lille video, som viser, hvordan det kan være at vågne op til den digitale evighed med tomme lommer. “Velkommen til Livet. Ønsker du at forsætte

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

Imponerende resultater med Googles video-AI

Jorden ramt af dobbelt solstorm - Mobile netværk og GPS nede i en halv time

Japans månelandingsfartøj er døende

Magnet-tog på konventionel jernbane

0
Scroll to Top