Droner

Amazon er klar til at gå i luften med sin flyvende budtjeneste "i en ikke alt for fjern fremtid".
Annonce
Annonce
forfatter

Nethandel igennem internetsupermarkeder giver muligheden for at vælge og vrage i et stort set uendeligt vareudvalg, men hvis tålmodigheden er knap, er der stadig ikke noget, der slår den lokale butik.

I hvert fald ikke endnu, men det kan ændre sig i en ikke alt for fjern fremtid. Amazon har i et stykke tid arbejdet på tjenesten Prime Air, der skal tilbyde levering med dronefly. Når tjenesten går i luften, er det meningen, at man skal kunne få leveret sin vare inden for 30 minutter. Hvis man vel at mærke bor tæt nok på et af Amazons lagre til at være inden for droneflyets aktionsradius.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Prime Air har været på tegnebrættet i flere år, og har undervejs mødt forhindringer i form af ændrede regler for kommerciel droneflyvning. Men både de juridiske og de praktiske problemer ser nu ud til at være overvundet. Amazon, som i weekenden begyndte at reklamere for Prime Air i tv-reklamer, hvor tidligere Top Gear-værk Jeremy Clarkson forklarer om tjenesten, som skulle komme “i en nær fremtid”.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

I videoen kan man se Amazons nye hybriddrone, som skal være i stand til at flyve i op til 125 meters højde, samt have en noget længere aktionsradius end de oprindelige ca. 15 kilometer. Dronen har både propeller til lodret start og landing, samt vandret flyvning. Og den temmelig stor. Amazon arbejder angiveligt på at udvikle en hel serie af droner til forskellige flyveforhold.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Til et begynde med bliver Prime Air kun tilgængelig for de relativt få, der bor i passende nærhed af Amazon-lagre i USA, men det giver spændende udsigter til en fremtid med robotleverede varer.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Jeremy Clarkson vært på BBC-programmet Top Gear fra 1988 til marts 2015, hvor han blev fyret fra programmet. Han er siden blevet ansat til at lave et lignende program på – Amazon.

Kilde: Gizmodo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.