Droner

Amazon er klar til at gå i luften med sin flyvende budtjeneste "i en ikke alt for fjern fremtid".
forfatter

Nethandel igennem internetsupermarkeder giver muligheden for at vælge og vrage i et stort set uendeligt vareudvalg, men hvis tålmodigheden er knap, er der stadig ikke noget, der slår den lokale butik.

I hvert fald ikke endnu, men det kan ændre sig i en ikke alt for fjern fremtid. Amazon har i et stykke tid arbejdet på tjenesten Prime Air, der skal tilbyde levering med dronefly. Når tjenesten går i luften, er det meningen, at man skal kunne få leveret sin vare inden for 30 minutter. Hvis man vel at mærke bor tæt nok på et af Amazons lagre til at være inden for droneflyets aktionsradius.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Prime Air har været på tegnebrættet i flere år, og har undervejs mødt forhindringer i form af ændrede regler for kommerciel droneflyvning. Men både de juridiske og de praktiske problemer ser nu ud til at være overvundet. Amazon, som i weekenden begyndte at reklamere for Prime Air i tv-reklamer, hvor tidligere Top Gear-værk Jeremy Clarkson forklarer om tjenesten, som skulle komme “i en nær fremtid”.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

I videoen kan man se Amazons nye hybriddrone, som skal være i stand til at flyve i op til 125 meters højde, samt have en noget længere aktionsradius end de oprindelige ca. 15 kilometer. Dronen har både propeller til lodret start og landing, samt vandret flyvning. Og den temmelig stor. Amazon arbejder angiveligt på at udvikle en hel serie af droner til forskellige flyveforhold.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Til et begynde med bliver Prime Air kun tilgængelig for de relativt få, der bor i passende nærhed af Amazon-lagre i USA, men det giver spændende udsigter til en fremtid med robotleverede varer.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Jeremy Clarkson vært på BBC-programmet Top Gear fra 1988 til marts 2015, hvor han blev fyret fra programmet. Han er siden blevet ansat til at lave et lignende program på – Amazon.

Kilde: Gizmodo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.