Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Adobe spærrer alle brugerkonti i Venezuela

Som reaktion på en ordre fra den amerikanske regering har Adobe spærret for adgang til Photoshop, InDesign og Acrobat i det sydamerikanske land.

Skrevet af / 14/10/2019 - 16:49
Adobe spærrer alle brugerkonti i Venezuela

Har du alle dine filer og dokumenter gemt i skyen? Er din software i virkeligheden en tjeneste, som bliver leveret på licens via internettet? Så vær opmærksom på, at din udbyder ved et tryk på en knap kan blokere for din adgang til dine egne filer.

Det må brugere af Adobes produkter i det sydamerikanske land Venezuela sande på den hårde måde.

USA er nemlig ikke kun uvenner med Kina, hvilket er gået hårdt ud over mobilgiganten Huawei. Venezuela står heller ikke højt på Donald Trumps venneliste, og i den såkaldte “Executive Order 13884” fra 5. august 2019 forbyder Præsidenten således alle amerikanske virksomheder, organisationer og personer at have noget at gøre med kunder og partnere i Venezuela.

Som konsekvens har Adobe derfor varslet, at alle brugerkonti i Venezuela vil blive deaktiveret fra d. 29. oktober. Brugerne bliver opfordret til at downloade deres eget indhold fra Adobes Creative Cloud inden denne dato, da adgangen derefter vil blive blokeret, ligesom ingen af Adobes programmer – såsom Photoshop, Lightroom, Illustrator, InDesign eller Acrobat – fremover vil fungere sammen med Adobes online-tjenester. Ergo kan brugerne hverken opdatere programmerne, ej heller anvende dem på tværs af enheder.

Adobe har ikke noget andet valg end at følge den amerikanske regerings ordrer, men selvom det i denne omgang er brugere i et fjernliggende land som Venezuela, der bliver ramt, viser sagen en af de største svagheder ved cloud-tjenester og abonnementsbaseret software. Nemlig at der kan lukkes for det varme vand mere eller mindre uden varsel – mens man som bruger er sat helt uden for indflydelse.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top