Nyhed

Square køber majoritetsandel i Tidal for 297 millioner dollars

Twitter-chef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil stadig være med på holdet som bestyrelsesformand.
forfatter

Twitters grundlægger, Jack Dorsey, er også ejer af mobilbetalingsfirmaet Square. Torsdag meddelte Square, at de køber en majoritetsandel i musik-streaming-tjenesten Tidal for den nette sum af 297 millioner dollars – eller ca. 1,85 milliarder kroner.

Den amerikanske rapper Shawn Carter – bedre kendt som Jay-Z – har længe været en af majoritetsejerne i Tidal sammen med artister som Beyoncé, Alicia Keys, Coldplay, Madonna og Rihanna. Han vil efter planen blive bestyrelsesformand for selskabet.

Præcis hvilke planer Square har med Tidal-opkøbet, står tilbage at se, men virksomheden meddeler, at de ser muligheder for at “bruge det, de har lært, til at hjælpe musikere og støtte deres arbejde gennem Tidal”. Square er allerede en etableret udbyder af mobile betalingsløsninger som f.eks. Cash App.

Tidal tager kontrol over musikken Tidal gør ligesom Spotify: Med Tidal Connect er det lettere at streame musikken til kompatible højttalere.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.