Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

Nyhed

Sony a7C er også et videokamera

Sony lancerer a7C, det hidtil mindste full-frame-kamera.

Skrevet af / 15/09/2020 - 16:11
Sony a7C er også et videokamera

Sonys full-frame-kameraer er i forvejen meget kompakte, men ingen af dem er så små og lette som det nye Sony a7C. Et fuldværdigt full-frame systemkamera uden søger på toppen, lidt slankere, lidt lettere og endnu mere rejsevenligt.

Læs også Klassens bedste allround-kamera Sonys billigste full-frame-kamera er bestemt ikke noget at kimse af.

Sony har imidlertid ikke skrumpet de tekniske funktioner. Kameraet er baseret på det velkendte a7 III og har en 24 megapixel full-frame billedsensor med femaksers og femtrins billedstabilisering, oversamplet 4K-video, op til 10 fps skudtakt og 740 billeders batterilevetid.

(Foto: Sony)

Der er også et kamera beregnet til video i lige så høj grad som stillbilleder, og det har en drejelig touch-skærm, der kan sættes i selfie-stilling, som vist på billedet.

Kameraet kan købes som kamerahus alene eller som et kit med den nye FE 28-60 mm f/4-5.6 zoom, der ses på flere af billederne.

Zoomen er af den type, man trækker sammen ved at dreje zoomringen helt til venstre. Så er den kun 45 mm lang, og da vægten er under 170 gram, er den en praktisk partner til a7C.

(Foto: Sony)

Indvendig har kameraet samme Bionz X-processor som a7 III, som kameraet ligner meget, og det har også Sonys nye lynhurtige autofokus – Real Time Tracking – med fremragende øjen-, ansigts-, hoved- og dyregenkendelse, der er ekstremt god til at holde fokus, selv når motivet bevæger sig.

Læs også Sonys sejeste (og dyreste) kamera er næsten perfekt Sony a6600 tilfører noget, som mange har brug for, men det har sin pris.

a7C er udstyret med en 0,39 tommer OLED-søger med 2,36 megapixel opløsning, placeret helt i hjørnet ligesom på Sony a6600, og det har både mikrofon- og hovedtelefonstik her.

Kameraet kan også oplades via USB-porten.

(Foto: Sony)

Sony a7C har ikke nogen joystick-knap og kun én SD-kortplads, men ellers er kameralayoutet forudsigeligt og overskueligt. Især for dem, der er vant til Sonys kameraer i forvejen.

Det kan optage 4K UHD-video med 24 fps og 100 Mbit/s, 8 bit S-Log og HDR uden beskæring eller 4K 30 fps med 1,2x beskæring.

(Foto: Sony)

Sony a7C måler 124 x 71 x 59,7 mm og vejer 509 gram, hvilket gør det til det mindste og letteste full-frame systemkamera til dato. Det burde betyde noget for de mange, der godt kunne tænke sig et lille kamera med et full-frame-kameras egenskaber, og som både skal bruge kameraet til stillbilleder og video.

(Foto: Sony)

Sony a7C bliver tilgængeligt til oktober, i sort eller sort og sølvgrå, til 16.500 kroner for kamerahuset eller 18.500 kroner med den nye 28-60 mm zoom. Som også kan købes løst fra januar 2021 til 4.200 kroner.

Til november kommer der desuden en kompakt blitz fra Sony, som passer til kameraet, den trådløse HVL-F28RM til en pris af 2.400 kroner.

(Foto: Sony)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Udviklet i samarbejde med Leica

Kamera der tåler det meste

Sensationelt kamera

Et væld af nyheder fra Canon

Steadicam til lommen

Leica-kameraet beskytter dine rettigheder

Leica udgiver ekstrem vidvinkel

Vælg selv hvilke billeder du vil printe

Ekstrem Canon-zoom

Superlet supertele

Hobolite lanceres i Skandinavien

De rigtige farver fra dit videokamera

0
Scroll to Top