TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony a7C er også et videokamera

Sony lancerer a7C, det hidtil mindste full-frame-kamera.

forfatter
Publiceret 15/09/2020 - 16:11

Sonys full-frame-kameraer er i forvejen meget kompakte, men ingen af dem er så små og lette som det nye Sony a7C. Et fuldværdigt full-frame systemkamera uden søger på toppen, lidt slankere, lidt lettere og endnu mere rejsevenligt.

Læs også Klassens bedste allround-kamera Sonys billigste full-frame-kamera er bestemt ikke noget at kimse af.

Sony har imidlertid ikke skrumpet de tekniske funktioner. Kameraet er baseret på det velkendte a7 III og har en 24 megapixel full-frame billedsensor med femaksers og femtrins billedstabilisering, oversamplet 4K-video, op til 10 fps skudtakt og 740 billeders batterilevetid.

(Foto: Sony)

Der er også et kamera beregnet til video i lige så høj grad som stillbilleder, og det har en drejelig touch-skærm, der kan sættes i selfie-stilling, som vist på billedet.

Kameraet kan købes som kamerahus alene eller som et kit med den nye FE 28-60 mm f/4-5.6 zoom, der ses på flere af billederne.

Zoomen er af den type, man trækker sammen ved at dreje zoomringen helt til venstre. Så er den kun 45 mm lang, og da vægten er under 170 gram, er den en praktisk partner til a7C.

(Foto: Sony)

Indvendig har kameraet samme Bionz X-processor som a7 III, som kameraet ligner meget, og det har også Sonys nye lynhurtige autofokus – Real Time Tracking – med fremragende øjen-, ansigts-, hoved- og dyregenkendelse, der er ekstremt god til at holde fokus, selv når motivet bevæger sig.

Læs også Sonys sejeste (og dyreste) kamera er næsten perfekt Sony a6600 tilfører noget, som mange har brug for, men det har sin pris.

a7C er udstyret med en 0,39 tommer OLED-søger med 2,36 megapixel opløsning, placeret helt i hjørnet ligesom på Sony a6600, og det har både mikrofon- og hovedtelefonstik her.

Kameraet kan også oplades via USB-porten.

(Foto: Sony)

Sony a7C har ikke nogen joystick-knap og kun én SD-kortplads, men ellers er kameralayoutet forudsigeligt og overskueligt. Især for dem, der er vant til Sonys kameraer i forvejen.

Det kan optage 4K UHD-video med 24 fps og 100 Mbit/s, 8 bit S-Log og HDR uden beskæring eller 4K 30 fps med 1,2x beskæring.

(Foto: Sony)

Sony a7C måler 124 x 71 x 59,7 mm og vejer 509 gram, hvilket gør det til det mindste og letteste full-frame systemkamera til dato. Det burde betyde noget for de mange, der godt kunne tænke sig et lille kamera med et full-frame-kameras egenskaber, og som både skal bruge kameraet til stillbilleder og video.

(Foto: Sony)

Sony a7C bliver tilgængeligt til oktober, i sort eller sort og sølvgrå, til 16.500 kroner for kamerahuset eller 18.500 kroner med den nye 28-60 mm zoom. Som også kan købes løst fra januar 2021 til 4.200 kroner.

Til november kommer der desuden en kompakt blitz fra Sony, som passer til kameraet, den trådløse HVL-F28RM til en pris af 2.400 kroner.

(Foto: Sony)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend