TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Philips Hue får Matter efter nytår

Matter-standarden, som skal gøre det lettere for Smart Home-produkter at fungere sammen, er nu blevet officielt lanceret. Og Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter, fortæller producenten.

forfatter
Publiceret 04/11/2022 - 17:23

Den såkaldte Connectivity Standards Alliance (CSA) har arbejdet på den nye Matter-standard siden 2019, og Matter har opbakning fra stort set alle producenter af intelligente enheder til det smarte hjem – herunder Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung.

Læs også Matter gør endelig det smarte hjem smart En ny standard for smart-enheder lover at gøre det lettere at få dimserne i hjemmet til at arbejde sammen. Og det der ud til, at alle producenterne er med på vognen.

Arbejdet med at færdiggøre standarden og certificere produkter har stået på i mange måneder, men nu er det officelt, Matter er en realitet og vil blive rullet ud og/eller aktiveret på en lang række intelligente enheder i de kommende uger og måneder.

Heriblandt også Philips Hue Bridge, der er den smarte hub, som styrer de mange forskellige smarte Philips Hue-lyskilder fra Signify. Det skriver producenten i en pressemeddelelse.

Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter. (Foto: Signify)

Via en software-opdatering, som rulles i løbet af første kvartal 2023, tændes der for Matter i alle Philips Hue-produkter – med undtagelse af Philips Hue Play HDMI sync box, der endnu ikke understøtter den nye standard – hvorefter Hue-produkterne meget nemmere kan forbindes til og arbejde sammen med andre producenters Smart Home-produkter, som også understøtter Matter.

Læs også Lys til alle dine behov Der findes næppe en anvendelse, som Philips Hue ikke har udviklet en lyskilde til. Produkterne er lidt dyrere, men i sidste ende vinder de på kvaliteten.
Hue E27 1600 Miljoe

Tanken bag Matter er, at alle de eksisterende Smart Home-protokoller og -platforme vil være understøttet. Og det gælder, uanset om enhederne kommunikerer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen sker gennem Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar til “Philips Hue får Matter efter nytår”

  1. Det lyder fantastisk. Jeg har haft udfordringer med, at køre andre producenter på min Bridge. Lyder til, at løsningen kommer nu, det glæder jeg mig til, at læse mere om. Vh Lotte

    Svar

Skriv en kommentar

Nul huller! Oral-B iO10 bruger kunstig intelligens til at guide dig i realtid, når du børster dine tænder.
Dobbelt så lang driftstid for Arlo Batteritiden får et boost og holder dobbelt så længe.
Lyd og lys i vintermørket: Ny højttaler fra IKEA og Sonos Det måtte jo komme: En gulvlampe med indbygget højttaler! SYMFONISK gulvlampehøjttalere kommer i januar.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletræskæde til dato.
Veldresseret Hvordan klarer en robotstøvsuger sig midt i flyttekasser og pakkematerialer? Æder den alt på sin vej, eller formår den at holde rent alligevel?
Tag kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser helt så lave tal som normalt i november, vil det nok ikke vare længe, før vinteren er over os. Og med vinter og kulde følger høje elregninger.
Følg Lyd & Billede