Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Lav flere ovnretter samtidig med Split&Cook

Beko har lanceret en ny indbygningsovn med Split&Cook - ovnen kan deles i to, så man kan tilberede mad ved to forskellige temperaturer samtidig.

Skrevet af / 23/07/2023 - 10:00
Lav flere ovnretter samtidig med Split&Cook

Ved hjælp af en varmeisoleret plade og en konstruktion med to blæsere i stedet for én kan ovnrummet deles i to i Bekos nye Split&Cook-ovn BBVM13400. Dermed kan man tilberede to forskellige retter ved forskellige temperaturer samtidig (maks. temperaturforskel 80°C), uden at de to retter afgiver smag til hinanden, oplyser producenten.

Det er selvfølgelig muligt at bruge hele ovnrummet på 72 liter til én ret, hvis man ønsker det, ligesom man kan spare lidt energi (18 procent ifølge Beko) ved kun at bruge den øverste eller nederste halvdel af ovnen, hvis man ikke har brug for så meget ovnplads.

Bekos nye ovn BBVM13400 med Split&Cook. Foto: Beko

Den nye ovn betjenes via LCD-displayet og to drejeknapper, og temperaturen kan indstilles med en nøjagtighed på fem grader. Der er separate timere til begge ovnsektioner, og ovnen har i alt 14 indstillingsmuligheder – ud over over-/undervarme og varmluft er der programmer som optøning, grill, pizza og varmholdning. Ovnen har energiklasse A+.

Læs også Miele Smart Food ID med AI i ovnen Kombiner Miele-ovne med et indbygget kamera med Smart Food ID, og du får automatisk hjælp til madlavningen med AI.

Beko kom ikke først

At dele en standardovn i to og dermed skabe en dobbeltovn er blevet gjort før. For eksempel viste Grundig (et søsterselskab til Beko, begge er en del af Arcelik-koncernen) for otte år siden en ovn med såkaldt Divide&Cook.

Samsung er en anden aktør, som længe har haft dobbeltovne i sortimentet. Deres ovne med denne funktion kaldes Dual Cook, og på messen EuroCucina 2018 præsenterede de Dual Cook Flex som en videreudvikling. Den seneste variant fra Samsung er Dual Cook Steam, og her er der ikke tale om en delbar ovnlåge som i Flex, men derimod om, at den ene del af ovnen kan bruges som dampovn, mens den anden del kan bruges som almindelig ovn.

Mattias Johansson, Samsung, præsenterer Samsung Dual Cook Flex på EuroCucina 2018. Foto: Ola Larsson

Det nye ved Dual Cook Flex er, at ovnen har en låge, hvor man kan vælge at åbne enten den øverste halvdel eller hele lågen, og fordelen er, at hvis man kun åbner den øverste halvdel, slipper man ikke varme ud fra den nederste del. Ovnen har indbygget wi-fi og fungerer sammen med Samsung Smart Things-app’en, som er en hjælper i køkkenet,” forklarede Mathias Johansson, Samsung, på EuroCucina 2018.

Læs også Lav mad med dobbeltovne, induktionskogeplade og stegebord Fritstående komfurer har været hjertet i virksomheden Bertazzoni i mere end 140 år, og nu lanceres nye flagskibsprodukter i form af 120 cm brede komfurer med dobbeltovne, induktionskogeplade og stegebord.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Scroll to Top