Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Lav flere ovnretter samtidig med Split&Cook

Beko har lanceret en ny indbygningsovn med Split&Cook - ovnen kan deles i to, så man kan tilberede mad ved to forskellige temperaturer samtidig.

Af / 23/07/2023 - 10:00
Lav flere ovnretter samtidig med Split&Cook

Ved hjælp af en varmeisoleret plade og en konstruktion med to blæsere i stedet for én kan ovnrummet deles i to i Bekos nye Split&Cook-ovn BBVM13400. Dermed kan man tilberede to forskellige retter ved forskellige temperaturer samtidig (maks. temperaturforskel 80°C), uden at de to retter afgiver smag til hinanden, oplyser producenten.

Det er selvfølgelig muligt at bruge hele ovnrummet på 72 liter til én ret, hvis man ønsker det, ligesom man kan spare lidt energi (18 procent ifølge Beko) ved kun at bruge den øverste eller nederste halvdel af ovnen, hvis man ikke har brug for så meget ovnplads.

Beko Split Cook BBVM13400
Bekos nye ovn BBVM13400 med Split&Cook. Foto: Beko

Den nye ovn betjenes via LCD-displayet og to drejeknapper, og temperaturen kan indstilles med en nøjagtighed på fem grader. Der er separate timere til begge ovnsektioner, og ovnen har i alt 14 indstillingsmuligheder – ud over over-/undervarme og varmluft er der programmer som optøning, grill, pizza og varmholdning. Ovnen har energiklasse A+.

Læs også Miele Smart Food ID med AI i ovnen Kombiner Miele-ovne med et indbygget kamera med Smart Food ID, og du får automatisk hjælp til madlavningen med AI.

Beko kom ikke først

At dele en standardovn i to og dermed skabe en dobbeltovn er blevet gjort før. For eksempel viste Grundig (et søsterselskab til Beko, begge er en del af Arcelik-koncernen) for otte år siden en ovn med såkaldt Divide&Cook.

Samsung er en anden aktør, som længe har haft dobbeltovne i sortimentet. Deres ovne med denne funktion kaldes Dual Cook, og på messen EuroCucina 2018 præsenterede de Dual Cook Flex som en videreudvikling. Den seneste variant fra Samsung er Dual Cook Steam, og her er der ikke tale om en delbar ovnlåge som i Flex, men derimod om, at den ene del af ovnen kan bruges som dampovn, mens den anden del kan bruges som almindelig ovn.

Annonce
Samsung EuroCucina2018
Mattias Johansson, Samsung, præsenterer Samsung Dual Cook Flex på EuroCucina 2018. Foto: Ola Larsson

Det nye ved Dual Cook Flex er, at ovnen har en låge, hvor man kan vælge at åbne enten den øverste halvdel eller hele lågen, og fordelen er, at hvis man kun åbner den øverste halvdel, slipper man ikke varme ud fra den nederste del. Ovnen har indbygget wi-fi og fungerer sammen med Samsung Smart Things-app’en, som er en hjælper i køkkenet,” forklarede Mathias Johansson, Samsung, på EuroCucina 2018.

Læs også Lav mad med dobbeltovne, induktionskogeplade og stegebord Fritstående komfurer har været hjertet i virksomheden Bertazzoni i mere end 140 år, og nu lanceres nye flagskibsprodukter i form af 120 cm brede komfurer med dobbeltovne, induktionskogeplade og stegebord.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Kablet projektør

Vådrengøring fra Ryobi

Intensivt og komposterbart

Ny Sage kan lave din yndlingskaffe på 3 sekunder

Overvågningskamera med nattesyn

Fingeraftrykslæser til Yale smartlåse

Apple satser på det intelligente hjem

Flere problemer for Ecovacs: Hackere jagtede hund med robotstøvsuger

Bliver du overvåget af din robotstøvsuger?

En trio af espressomaskiner

Roomba Essential kan nu passe sig selv

Mere end bare pizza