Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2023: Ecovacs lancerer ny robotstøvsuger samt vinduespudserrobot

Deebot X2 Omni og Winbot W2 Pro byder begge på markante forbedringer.

Skrevet af / 01/09/2023 - 15:51
IFA 2023: Ecovacs lancerer ny robotstøvsuger samt vinduespudserrobot

Robotstøvsugere er der efterhånden lige så mange af, som der er stjerner på himlen, men de fleste af dem har ét problem til fælles: De har svært ved at gøre ordentligt rent i hjørnerne.

Det problem hævder kinesiske Ecovacs at have løst takket være en ny firkantet formfaktor samt kunstig intelligens, som angiveligt gør firmaets nye robotstøvsuger, Deebot X2 Omni, langt bedre til at navigere selvstændigt.

Takket være den firkantede formfaktor kommer Deebot X2 Omni helt tæt på væggen og kan også gøre næsten 100% rent i hjørner, hvor andre robotstøvsugere må give op, lover producenten. (Foto: Peter Gotschalk)

Robotten er netop blevet lanceret på den store elektronikmesse i Berlin, IFA 2023, og ikke blot skal Deebot X2 Omni være bedre til at navigere rundt i hjemmet. Den er også blevet lavere og smallere end forgængeren Deebot X1 Omni, hvilket skal gøre den nye model bedre i stand til f.eks. at komme til under sofaen eller køre gennem stolebenene på spisestolene.

Sammenlignet med forgængeren har Deebot X2 Omni med sine 8000 Pa omtrent 50% mere sugekraft, men Ecovacs lover, at den ikke larmer mere af den grund!

Alt-i-én OMNI-stationen tilbyder en fuldautomatisk rengøringsløsning, kan vaske moppepuderne med 55 °C varmt vand og tørre dem med varm luft. Støvbeholderen tømmes også automatisk, og der fyldes rent vand i robotten. Den selvrensende funktion fuldender stationen. (Foto: Peter Gotschalk)

En alt-i-en-basestation sørger for at vaske mopperne med 55 °C varmt vand, ligesom den også står for at rengøre støvsugeren og tømme den for beskidt vand.

Ecovacs Deebot X2 Omni bliver tilgængelig i butikkerne fra d. 14. september, og den vejledende udsalgspris har vi indtil videre fået oplyst til €1.399, svarende til cirka 10.425 kroner.

Winbot W2 Pro

Ecovacs har skam også en vinduespudserrobot i sortimentet, nemlig Winbot W1 Pro, som vi har testet her. Men hvis du overvejer at anskaffe dig sådan et apparat, bør du måske vente lidt, for Ecovacs lancerede også en ny vinduespudserrobot på IFA 2023, nemlig Winbot W2 Pro.

Ecovacs Winbot W2 Pro. (Foto: Peter Gotschalk)

Blandt nyhederne er en basestation, der er forbundet til robotten med et kombineret sikkerheds- og strømkabel. Og så kan Winbot W2 Pro også køre på batteri (i op til 180 minutter) og dermed fungere trådløst, hvilket forgængeren ikke kunne.

En præcis lanceringsdato og pris kender vi desværre ikke.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smarte plæneklippere til budgetpris

Garmin lancerer blodtryksmåler

LG træder ind på badeværelset

Lås op med Apple Watch

Ny airfryer fra Wilfa

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

0
Scroll to Top