Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google skrotter en lang række Assistant-funktioner

Din Nest Hub bliver snart dummere, eftersom Google dropper en række funktioner, de finder overflødige.

Skrevet af / 16/01/2024 - 16:15
Google skrotter en lang række Assistant-funktioner

Faldt du for en Google Nest Hub under juleudsalget? Så håber vi, at du ikke har knyttet dig for meget til visse funktioner, for den 26. januar forsvinder hele 17 af dem. Det skriver Google på sit supportforum, hvor skarpsindige læsere heldigvis har videregivet informationen.

Google Assistant er ikke kun assistenten i din Android-mobiltelefon, men også den stemmeassistent, man bruger til at tale med sin smarte Google-højttaler, eksempelvis Googles egen Nest Hub. At funktionerne i telefonen forsvinder, er forventeligt, da Google i stigende grad peger på Bard som sin kommende AI-assistent. Det er noget, vi kan leve med, da der ofte er alternative måder at få funktioner på mobiltelefonen, og man altid har tastaturet til at give kommandoer.

Læs også Google Assistent får AI-motor Googles AI-chatbot Bard flytter nu ind i Google Assistent, som ser ud til at være i tilbagegang.

Så er det straks mere alvorligt, når det gælder en smarthøjttaler, hvor stemmekommandoer er den eneste måde at give instruktioner på, og assistentens funktioner er de eneste, der er tilgængelige. Blandt de funktioner, der forsvinder, er der en, der får os til at studse. Man vil ikke længere kunne bruge stemmekommandoer til at give beskeder til familiens medlemmer via andre højttalere i hjemmet. En meget brugt funktion i børnefamilier.

Nogle af de andre funktioner, vi kommer til at undvære, er stemmestyring af lydbøger, adgang til opskrifter og indstilling af en alarm med radiovækning. At få et overblik over, hvordan nattesøvnen har været, vil nu kun være tilgængeligt på enheder med skærm, ikke længere via rene højttalere.

Du finder den fuldstændige liste over funktioner, der forsvinder, på Googles supportside.

Læs også Den lille hjælper på natbordet Google Nest Hub er et kontrolpanel til dit smarte hjem. Nu også med søvnsensor og (lidt) bedre lyd.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smarte plæneklippere til budgetpris

Garmin lancerer blodtryksmåler

LG træder ind på badeværelset

Lås op med Apple Watch

Ny airfryer fra Wilfa

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

0
Scroll to Top