Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Samsungs AI-vision for det smarte hjem

Samsung ønsker, at AI skal forbedre folks dagligdag uden at være påtrængende.

Skrevet af / 09/01/2024 - 13:10
CES 2024: Samsungs AI-vision for det smarte hjem

Vi er nok alle blevet imponerede, og måske lidt bekymrede, over den hurtige udvikling inden for kunstig intelligens. Og på CES bliver vi oversvømmet med AI-forbedrede produkter. Men hvad skal vi egentlig bruge det til? Det var temaet for Samsungs præsentation, hvor de forsøgte at tage en mere omfattende tilgang til at gøre enheder mere intuitive og brugervenlige.

Det gjaldt især det intelligente hjem og Samsungs SmartThings-platform. Tanken er, at jo flere Samsung-enheder du har, jo smartere og mere brugbare bliver de. En nøgleteknologi vil være Spatial AI, hvor enhederne forstår, hvordan hjemmet ser ud, og hvilke rutiner de mennesker der bor der har. For eksempel bruger Samsungs robotstøvsuger LiDAR-teknologi til at skabe en digital grundplan. I marts introducerer Samsung en 3D Map View til smartphones og TV. Det giver dig mulighed for at tilføje familie og venner til dit hjem med en simpel QR-kode.

(Foto: Samsung)

Stemmeassistenten Bixby vil også gøre brug af teknologien. En fælles kommunikationsprotokol og muligheden for at vække flere sovende enheder på samme tid betyder, at den rigtige enhed gør det rigtige. Hvis du f.eks. ser en opskriftsvideo på din Family Hub og beder Bixby om at spille musik, vil den gøre det på smarthøjttaleren i stedet for at afbryde videoen.

Læs også Samsung Family Hub bliver næsten som et familiemedlem Samsungs Family Hub har masser af smarte features.

Samsung Daily+-tjenesten, der kører på TV’et, vil være det centrale omdrejningspunkt. Den giver også adgang til videoopkald og synkronisering af træningsdata med smart-ure. TV’et vil også have Samsung Now+, som kan vise vejret eller sikkerhedskameraer på skærmen, selv når det er slukket.

Bilen er også en del af hjemmet, og hvis du har en Hyundai, vil SmartThings kunne varme den op på forhånd med en stemmekommando, eller omvendt vil bilen kunne åbne garageporten eller skrue op for varmen i hjemmet, når du nærmer dig.

Samsung viste også de seneste opgraderinger af den Ballie-robot, der kom i 2020. Siden da har den fået AI-funktioner og kan interagere med det intelligente hjem. Ballie kan også projicere videoer for at vise de oplysninger, du har brug for, f.eks. vejret, når du er på vej ud.

Hvis du er interesseret i AI-teknologien i Samsungs nye skærme, kan du læse om den i vores separate artikel.

Læs også Samsungs nye TV'er får "AI-processor" Bruger kunstig intelligens til at opnå endnu skarpere billedkvalitet.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

Robotplæneklipper til budgetpris

Hurtig kombineret vaskemaskine/tørretumbler fra LG

Sikkert hjem med nyt sensorsystem fra Philips

0
Scroll to Top