Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Sådan bliver Samsungs TV-modeller i 2024

Bruger kunstig intelligens til at opnå endnu skarpere billedkvalitet.

Skrevet af / 08/01/2024 - 10:05
CES 2024: Sådan bliver Samsungs TV-modeller i 2024

Samsung startede sine messeaktiviteter med sin traditionelle “First Look”-event søndag aften. CES 2024 er officielt i gang!

Her fik vi et første kig på Samsungs 2024-modeller inden for TV og hjemmebiograf, herunder de nye Neo QLED-, Micro LED- og OLED-TV. Samsung præsenterede også en ny generation af soundbars og ikke mindst en spændende 8K-projektor.

(Foto: Audun Hage)

 

 

Ny og avanceret AI-processor

På TV-siden er Samsung især stolt af sin næste generations AI-processor. Den muliggør en række nye AI-drevne smart-funktioner og giver desuden forbedret billed- og lydkvalitet. Antallet af neurale netværk siges at være steget fra 64 til 512, så alt på skærmen kan få endnu flere knivskarpe detaljer frem fra forskellige typer af TV-indhold.

“Det handler ikke længere kun om at levere visuelle oplevelser af høj kvalitet, skærme skal også hjælpe med at forbedre vores liv både på og uden for skærmen,” siger Knut-Eirik Bruvold-Rørnes, produktspecialist for TV og lyd hos Samsung Norge.

Opdateret brugergrænseflade: 2024 Tizen OS

Samsung har også givet Tizen-menusystemet en ansigtsløftning og introducerer for første gang individuelle konti. Hvert familiemedlem kan nu oprette sin egen brugerprofil med personligt tilpasset indhold. Den gratis Samsung TV Plus-tjeneste har en ny startskærm med et bedre overblik over tilgængelige indholdskategorier, igen med tilpassede anbefalinger.

På lydsiden understøtter de nyeste Samsung-skærme nu 360 Audio, som giver dig mulighed for at tilslutte Samsung Galaxy Buds til dit TV for at levere rumtilpasset lyd til film, serier og spil. Active Voice Amplifier Pro gør tale klarere. En anden ny funktion er Audio Subtitle, hvor TV’et bruger AI og OCR-teknologi (Optical Character Recognition) til at oprette undertekster i realtid. Vi er spændte på at se, hvor godt det fungerer i praksis!

20231128_195049 20231128_194725 20231128_194922 20231128_194845
<
>
(Foto: Audun Hage)

Samsung QN900D: Topmodellen med 8K-opløsning

Samsung fortsætter med at fokusere på 8K i high-end-klassen, og øverst på tronen finder vi flagskibsmodellen QN900D (den med en separat One Connect Box), som vil være tilgængelig i 65, 75 og 85 tommer.

Flagskibsmodellen har det slanke “Infinity Air”-design, som vi husker fra forgængerne, men er nu faktisk blevet endnu tyndere (kun 12,9 mm tyk). Topmodellen bruger den førnævnte tredjegenerations AI-processor (NQ8 AI Gen3), som er op til dobbelt så hurtig som sin forgænger.

Blandt de vigtigste forbedringer, som Samsung fremhæver, er 8K AI Upscaling Pro (forbedret opskalering) og AI Motion Enhancer, en bevægelsesudligning, som siges at være smart nok til at opdage og eliminere såkaldt boldforvrængning i sportsudsendelser. Real Depth Enhancer Pro bruger AI til at tilføje detaljer til scener med hurtige bevægelser.

QN900D får også følgeskab af flere Neo QLED 4K-modeller, herunder QN95D, QN90D og deres respektive efterfølgere i LCD-serien. Mere information om disse vil blive frigivet tættere på den europæiske lancering.

Nye OLED-modeller: S95D, S90D og S85D

Som forventet bygger Samsung også videre på de populære OLED-TV fra sidste år. Først og fremmest med topmodellen S95D, som vil være tilgængelig i skærmstørrelser på op til 77 tommer. Samsung introducerer også de mere prisvenlige S90D og S85D i forskellige skærmstørrelser, fra 42″ til 83″. Enkelte af skærmstørrelserne bruger OLED-paneler fra LG.

20231128_204853 20231128_204902 20231128_204714 20231128_204644
<
>

Topmodellen S95D har angiveligt 20% mere lysstyrke end sine forgængere, med dyb og fyldig sort og AI-forbedret farvenøjagtighed. Det bliver Samsungs hidtil mest lysstærke OLED-skærm, som understøtter opdateringshastigheder på op til 144 Hz.

Den måske mest interessante forbedring er det nye skærmfilter med OLED Glare Free-teknologi. Samsung har udviklet et nyt skærmfilter, som siges at være specielt optimeret til OLED. Det reducerer refleksioner og bevarer samtidig farvepræcision og skarphed.

OLED Glare Free-skærmfilter er en af de nye funktioner på Samsung S95D. (Foto: Audun Hage)

Samsung havde opstillet en demo, der viste forskellen mellem S95D og S95C fra sidste år, og der var ingen tvivl om, at nykommeren så betydeligt kedeligere ud, i positiv forstand: Den nye skærm har betydeligt færre refleksioner fra omgivelserne, og derfor er der mindre, der distraherer os fra handlingen på skærmen.

Samtidig kunne vi skimte, at sortniveauet er lidt mindre “blækagtigt”, nu hvor skærmens overflade er mindre blank. Men som sædvanlig afhænger dette af lysforholdene i det rum, hvor TV’et er placeret. Vi ser frem til at teste mere detaljeret!

MicroLED i flere størrelser – nu også gennemsigtig

I klassen “TV til de superrige” fortsætter Samsung med sin MicroLED-teknologi. Nyheden i år er verdens første gennemsigtige MicroLED-skærm! TV’et ligner næsten en gennemsigtig glasplade med video klistret udenpå. Det er i øjeblikket en prototype, men vil formentlig kunne finde vej til både private og detailhandlen.

Samsungs almindelige, ikke-transparente MicroLED-skærme får også en opdatering i år, herunder nye skærmstørrelser på 76, 114 og 140 tommer. Disse TV ser virkelig funklende skarpe og kontrastfyldte ud. Men det er stadig TV i million-klassen til dem, der har vundet i Lotto.

Opdaterede livsstilsprodukter: The Frame, The Terrace og The Premiere 8K

Den superpopulære The Frame er, som vi forstår det, teknisk set stort set uændret i år, men har fået opdaterede funktioner og tjenester med et større udvalg af kunstværker. En ny kunststreaming-funktion giver brugerne en forsmag på det mangfoldige udvalg af kunst fra Art Store.

Premiere 8K-projektoren blev også udstillet: Verdens første 8K-projektor med trådløs tilslutning. Ved hjælp af en separat trådløs tilslutningsboks med en trådløs sender kan det lange HDMI-kabel undværes, hvilket er en særlig fordel, hvis projektoren f.eks. skal monteres i loftet.

I kategorien udendørs TV får The Terrace også en velkommen opdatering. Udendørs-TV’et har et nyt 120 Hz-billedpanel med Neo QLED/Mini LED-baggrundsbelysning. Det giver mulighed for endnu jævnere og mere kontrastrige billeder på terrassen – op til 85 tommer. Bemærk, det er endnu ubekræftet, om denne model også lanceres i Norden, men vi krydser fingre.

Pris og tilgængelighed

Samsungs 2024 TV-modeller lanceres normalt i Norden i marts/april og derefter. Priser og lanceringsdatoer er ikke blevet annonceret endnu, men vi forventer at høre mere ved den europæiske lancering, som er nært forestående. Stay tuned for mere info!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

Scroll to Top