Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Narwal Robotics lover nemmere støvsugning

Kinesiske Narwal laver robotstøvsugere, og de ser ud til at have løst nogle af de langhårede problemer.

Skrevet af / 10/01/2024 - 21:25
CES 2024: Narwal Robotics lover nemmere støvsugning

Messehallerne på CES i Las Vegas er fyldt med robotter. Og ikke mindst støvsugere. Vi mødte blandt andre kinesiske Narwal Robotics, der har hjemme i Hong Kong, men er på vej ind på det skandinaviske marked. De havde et par ideer, der virkede originale.

 

Robotstøvsugere kan støvsuge gulvene helt automatisk, uden at man selv behøver at gøre noget. Indtil de stopper til eller det lillebitte støvkammer er fyldt. Narwal-folkene hævder af have løst de problemer, der oftest gør støvsugeren ukampdygtig. Kernen er en særlig udformning af tromlen, der trækker støvet op. Det betyder, at hår automatisk transporteres ud til tromlens ene side og ender i støvkammeret i stedet for at blokere tromlen. Hvis det fungerer, ligner det en god ide for de af os, der har langhårede kæledyr!

Læs også Ens og alligevel så forskellige Hvor stor forskel kan der egentlig være på robotstøvsugere, der støvsuger og vasker dine gulve? De fire deltagere i efterårets gruppetest er overraskende nok ret forskellige.

En anden finesse, som udstillerne var stolte af, var, at støvet i kammeret komprimeres med vaccuum, så robotten ikke skal tømmes så ofte.

PXL_20240109_190022429 PXL_20240109_185933400 PXL_20240109_190048261
<
>
I stedet for st sætte sig fast, transporteres håret væk fra tromlen. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Narwal-robotten findes i to versioner: En standardmodel og en luksusudgave med dockinggarage, hvor støvbeholderen tømmes, og vandkammeret til moppen fyldes op, så der går længere tid, inden man selv skal på arbejde med at tømme støvsugeren.

(Foto: John Alex Hvidlykke)
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ejer du denne powerbank fra IKEA?

Roborock Qrevo S gør sig selv ren

Let installeret smart lås fra Aqara

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Scroll to Top