Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

NIO ET5: Økonomisk elbil går i struben på Tesla Model 3

NIO ET5 har Tesla Model som sin mest åbenlyse konkurrent

Skrevet af / 13/03/2023 - 16:18
NIO ET5: Økonomisk elbil går i struben på Tesla Model 3

Kinesiske NIO varmer op til endnu en bilmodel på det nordiske marked, nemlig NIO ET5. De første eksemplarer er allerede ankommet til Norge, hvor prisen forventes at blive lavere end Tesla Model 3 Long Range. Hvornår ET5 kommer til Danmark og Sverige, og hvad den kommer til at koste her, vides endnu ikke.

Om den nye NIO siger pressetalsmand Asbjørn Mitusch:

“Det er en praktisk og lidt mindre Sedan; som dog indeholder meget af det, vore brugere forventer af en NIO. Den er blandt andet udstyret med det samme, markedsledende, selvkørende system som NIO ET7.”

NIO ET5 lined up
ET5 kom først til Norge. (Foto: NIO)

Dette er NIO ET5

NIO ET5 er NIO’s første mellemstore sedan i Europa. Med fokus på aerodynamik med ‘fastback’ silhuet og et rent design, 1,25 kvm panorama-glastag og baglygter af typen IllumiBlade, som producenten beskriver som “slanke, men smukke”. Dørene er af typen soft close, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at smække med dørene for at lukke dem.

Med en acceleration fra 0-100 km/t på 4 sekunder er ET5 et mulehår foran Long Range-versionen af Tesla Model 3 (4,4 sekunder), mens den må se sig slået af den dyrere Performance-udgave (3,3 sekunder) fra den amerikanske konkurrent.

NIO ET5 2
NIO ET5. (Foto: NIO)

Hvor man uvist af hvilken årsag ikke kan lægge bagsæderne ned på den større ET7 for at udvide bagageplads, kan man det her.

Læs også NIO, min NIO Den store kinesiske NIO ES8 er i den grad en familiebil, den giver masser af premium-følelse, og batteriløsningen er genial. Men er det nok?

Det meste af udstyret er inkluderet i basismodellen, heriblandt to klimazoner med antimikrobisk og antiallergene filtre, massagesæder og sædeventilation i forsæderne, varme i alle sæder og 4K dashboard-kamera. Og derudover selvkøringssystem (NAD) med fire Nvidia Drive processorer, med en total regnekraft på over 1.000 TOPS (Tensor Operations pr. sekund). Det er vist en del. NIO kalder dette Adam Super Computing. Kombineret med NIO Aquila Super Sensing, med tilsammen 33 sensorer, 8 megapixel HD-kameraer, LiDAR og 360 graders udsyn, skal dette give meget pålidelig køreassistance.

Læs også Den næste Tesla-model bliver endnu billigere Billig-Tesla kan sætte rækkevidderekord.

Derudover kan du vælge komfortpakke til 12.000 kroner ekstra. Den byder på ventilerede forsæder, opvarmet rat, opvarmede basæder, intelligent duftsystem og belysning i dørlisterne.

Der følger desuden et ekstra sæt hjul med.

Foto: NIO

Mere info: nio.com

Læs også Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

3 kommentarer til “NIO ET5: Økonomisk elbil går i struben på Tesla Model 3”

  1. Man bør nok ikke købe noget kinesisk lige nu eftersom de bliver verdens næste problem efter Rusland

  2. På deres hjemmeside er der en pris på Et5 på over 420.000. pt.
    Og de har generelt set dyre ud deres modeller, men hvis de kan komme ned omkring Tesla, så giver de fra mening

  3. Kinesisk og super mange kameraer og lidar, det er en fed cocktail af overvågning. Men fed bil… Håber den kan køre uden at være connected.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

NIO vil stabilisere elnettet

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

0
Scroll to Top