Nyhed

Spotify øger lydkvaliteten

Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.

Spotify er den musik-streaming-tjeneste, der har flest brugere i verden, men de har længe haltet bagefter konkurrenter som Tidal, Qobuz og Amazon, når det gælder lydkvaliteten. En af de mest efterspurgte funktioner fra Spotify-brugerne har derfor – ikke overraskende – været bedre lydkvalitet!

Nu får piben en anden lyd: På en global pressekonference mandag meddelte Spotify, at de opgraderer deres Premium-abonnement. Spotify HiFi vil levere musik i CD-kvalitet til mobiler og tablets. Højttalere og hi-fi-produkter, der understøtter Spotify Connect (deriblandt Sonos), vil også drage fordel af den øgede lydkvalitet.

(Foto: Spotify)

Spotify HiFi kommer senere i 2021

Spotify har foreløbig ikke offentliggjort nogen tekniske data om komprimering eller bit-rate – kun at den nye HiFi-standard anvender et såkaldt lossless (tabsfrit) lydformat. Det nuværende Premium-abonnement bruger codec’en Ogg Vorbis med en bit-rate på 320 kbit/s. Streaming i CD-kvalitet vil sandsynligvis øge bit-raten til omkring 700-1400 kbit/s.

Derudover må vi vente og se (og ikke mindst høre), om Spotify opgraderer hele musikkataloget eller kun dele af det med hi-fi-kvalitet.

Spotify begynder at rulle HiFi-tjenesten ud “på udvalgte markeder senere på året”. Vi opdaterer, når vi kender flere detaljer!

Les videre
Exit mobile version