Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi og Leica samarbejder om mobilkameraer

Det nye Xiaomi x Leica Optical Institute skal forske i fremtidens mobilkameraer.

Skrevet af / 20/02/2024 - 22:00
Xiaomi og Leica samarbejder om mobilkameraer

I dag har de fleste mobilproducenter en eller anden form for samarbejde med traditionelle kameraproducenter, og det er ingen hemmelighed, at Xiaomi samarbejder med tyske Leica. Vi var endda til stede hos Leica i forbindelse med lanceringen. Det samarbejde ser ud til at have fungeret godt, for nu tager virksomhederne det næste store skridt.

Læs også Er Xiaomi 13 Pro god nok til video? Betyder samarbejdet med Leica, at Xiaomi 13 Pro også er god til at filme? Vi har testet det under barske forhold.

Xiaomi og Leica Camera AF etablerer nu Xiaomi x Leica Optical Institute, hvor de i fællesskab vil forske i alt fra komponenter til software og brugergrænseflader. Mere specifikt peger de på fire områder:

  • Udvikling af ultrapræcise optiske linser i små formfaktorer.
  • Opnåelse af den bedst mulige ydelse til computerunderstøttet fotografering.
  • Opretholdelse af de strengeste optiske standarder for linser.
  • Forskning i og anvendelse af den nyeste optoelektroniske teknologi.

Og der er ikke tale om nogen lille satsning. Der er planer om tre forskellige laboratorier i Beijing på i alt 2.644 kvadratmeter og med et team på over 200 eksperter. De vil fokusere på kamerahardware, billedbehandling og objektiver samt subjektiv evaluering af billedkvalitet.

Xiaomi 14 Ultra

Det første produkt, der bygger på de opstillede mål, er Xiaomi 14 Ultra, som vil blive lanceret på Mobile World Congress i Barcelona senere på måneden.

Læs også Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil Den kinesiske producent planlægger at lancere Xiaomi 14 Ultra med avanceret Leica-kamera på den kommende Mobile World Congress i Barcelona.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top