Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi lancerer ny 5G mobil-serie

Med hele tre 5G-mobiler gør Xiaomi nu for alvor sit indtog på det danske marked.

Skrevet af / 30/03/2020 - 18:14
Xiaomi lancerer ny 5G mobil-serie

Hvor mange kinesiske mobilproducenter er der plads til på det skandinaviske marked? Måske kun én stor spiller, og de seneste år har Huawei siddet tungt på den position som tredjestørste mobilleverandør i Danmark, Norge og Sverige efter Apple og Samsung.

Men Huawei har haft et hårdt år i 2019 på grund af den amerikanske boykot, og firmaet går en svær fremtid i møde i forsøget på at overtale forbrugere uden for Kina til at købe smartphones uden Googles apps og tjenester. Som med Huawei P40-serien, der netop er blevet lanceret.

Shou Zi Chew, direktør for Xiaomis internationale forretning, præsenterer Xiaomi Mi 10 Pro ved online-lanceringen, som fandt sted fredag d. 27. marts. (Foto: Peter Gotschalk)

Xiaomi på Huaweis bekostning

På det kinesiske hjemmemarked er Huawei altdominerende og dermed langt større end konkurrenten Xiaomi, der blot er den femtestørste leverandør i Kina efter firmaer som Apple og Hisense. Men på det globale marked udgør Huaweis udfordringer en chance for Xiaomi, som allerede har lanceret flere prisbillige smartphones som Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi 9 og Xiaomi Mi Mix 3 på vores breddegrader.

Og nu tyder meget på, at Xiaomi for alvor har ambitioner om at udnytte situationen og øge sine markedsandele på de europæiske markeder, herunder i de skandinaviske lande, på Huaweis bekostning.

Xiaomi Mi 10 Pro kommer bl.a. i den matte farve Alpine White. (Foto: Xiaomi)

Mi 10, Mi 10 Pro og Mi 10 Lite 5G

Xiaomi har i hvert fald netop præsenteret den mest ambitiøse globale lancering af produkter nogensinde, herunder hele tre 5G-mobiler, som alle med stor sandsynlighed bliver tilgængelige i Skandinavien i nær fremtid: Xiaomi Mi 10 Pro, Xiaomi Mi 10 og Xiaomi Mi 10 Lite 5G.

Xiaomi Mi 10 Pro er seriens absolutte flagskib, og kigger man på specifikationerne i forhold til prisen, kan den nye Kina-mobil sagtens konkurrere med både Huawei P40 Pro, som kommer i butikkerne om en uges tid, og Samsung Galaxy S20-serien, der blev lanceret i februar.

Som Samsung Galaxy S20 Ultra kommer Xiaomi Mi 10 Pro’s kamera med 108 Mp billedsensor (med optisk billedstabilisering) samt hele fire linser. Udover den primære linse byder kameraet på 20 Mp ultravidvinkel og hele to telelinser med henholdsvis 10 Mp og 8 Mp sensorer samt 10x optisk zoom. Til sammen gør de to telelinser det muligt for brugeren at tage alt fra superskarpe makrobilleder til fotos med 50x hybridzoom.

Både Xiaomi Mi 10 og Mi 10 Pro har imponerende kamera-specifikationer. (Foto: Peter Gotschalk)

Benchmark-eksperterne hos DxOMark har allerede givet kameraet på Xiaomi Mi 10 Pro en score 124, hvilket aktuelt gør mobilens kamera til det bedste på markedet blandt alle testede produkter foran konkurrerende mobiler fra Huawei, Apple og Samsung.

Også hvad angår video er Xiaomi Mi 10 Pro på linje med Samsung Galaxy S20 Ultra og understøtter optagelser i 8K-opløsning.

Den almindelige Xiaomi Mi 10 må undvære Pro-modellens vilde 50x hybridzoom og 10x optisk zoom, men ellers er kameraerne på de to modeller tæt på identiske.

Både Mi 10 og Mi 10 Pro kommer med 6,67″ AMOLED-skærm. Men kun Mi 10 kommer i farven Coral Green. (Foto: Xiaomi)

Skærm, processor og 5G

Både Mi 10 Pro og Mi 10 kommer med 6,67″ AMOLED-skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens og Full HD+ opløsning. Begge mobiler har HDR10+, mens Mi 10 Pro også byder på 5.000.000:1 kontrastforhold og en lysstyrke på 1200 nits.

Begge mobiler kommer med Snapdragon 865-processor, der understøtter både 5G og Wi-Fi 6. Derudover er hukommelsen af typen LPDDR5-RAM, hvilket sikrer hurtigere ydelse i forhold til tidligere RAM-typer.

Xiaomi Mi 10 Pro kommer desuden med 4500 mAh batteri og understøtter helt op til 50W hurtigopladning samt 30W trådløs opladning, mens den almindelige Mi 10 må nøjes med 30W opladning, uanset om det sker med kabel eller trådløst.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G

5G behøver ikke at koste en bondegård, og derfor lancerede Xiaomi også en model med mere beskedne specifikationer, som dog alligevel understøtter den hurtigste mobile netværksteknologi.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G kommer således med Snapdragon 765G-processor, LPDDR4-RAM samt 4160 mAh batteri med 20W opladning.

Den nye Xiaomi Mi 10 Lite 5G byder på 5G-funktionalitet for kun EUR 349. (Foto: Xiaomi)

Pris og tilgængelighed

Xiaomi Mi 10 Pro kommer på markedet i de europæiske lande i løbet af april i farverne Alpine White og Solstice Grey til en vejledende udsalgspris på EUR 999 for en model med 8 GB RAM og 256 GB indbygget lager.

Xiaomi Mi 10 kommer i farverne Twilight Grey og Coral Green med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager til EUR 799.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G kommer til at koste EUR 349.

Vi ved endnu ikke, hvornår og til hvilke lokale priser de tre modeller kommer i butikkerne i Danmark, Norge og Sverige.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top