Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi klar med første mobiler med Leica-kamera

Den nye Xiaomi 12S-serie består af tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.

Skrevet af / 04/07/2022 - 18:34
Xiaomi klar med første mobiler med Leica-kamera

Kameraproducenten Leica havde igennem flere år et tæt samarbejde med kinesiske Huawei, og sammen frembragte de to virksomheder klassiske kameramobiler som Huawei P30 Pro. Men den amerikanske boykot af Huawei har rundbarberet kinesernes mobilforretning, så det var ikke nogen stor overraskelse, at Leica for nylig lod sig skille fra Huawei og i stedet fandt sig en ny kinesisk mobilproducent at være kærester med.

Læs også Xiaomi tæver Huawei Det kinesiske firma solgte mere end 10 millioner premium-mobiler i løbet af 2020, hvilket svarer til en stigning på 28%.

Valget faldt på Xiaomi, og selvom det blot er seks uger siden, at de to virksomheder annoncerede deres samarbejde – og Leicas samarbejde med Huawei officielt først ophørte d. 31. marts i år – har det nye partnerskab allerede båret frugt.

I hvert fald har Xiaomi i dag lanceret tre nye kameramobiler med Leica-teknologi på det kinesiske marked, nemlig Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.

De to firmaer har i fællesskab udviklet nye “sofistikerede optiske linser” for at “skubbe billedbehandlingsteknologi til nye grænser”, skriver Xiaomi i en pressemeddelelse, der også lover, at den nye kamerateknologi byder på særlige billedbehandlingsmetoder fra Leica (læs: filtre). Herunder ”Leica Authentic Look”, som bruger “et naturligt billedsprog, som er den klassiske Leica æstetik.”

Xiaomi 12S Ultra
Xiaomi 12S Ultras primære kamera har en 8P asfærisk linse for at løse almindelige fotografiske problemer som f.eks. lense flare, ghosting og kromatisk aberration. (Foto: Xiaomi)

Samt “Leica Vibrant Look”, der skal være en “kombination af Xiaomis erfaring med mobilkameraer og Leicas evne til at skabe levende billeder.”

Alle de nye mobiler kører på den nye 4 nm Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. I første omgang lanceres de nye smartphones kun på det kinesiske hjemmemarked. Tiden vil vise, om vi også får dem at se på hylderne i Danmark.

Læs også:

Xiaomi 12 Pro

Første ægte flagskib

Xiaomi 12 Pro er den bedste high-end-smartphone fra den kinesiske producent til dato.

Læs hele testen

Xiaomi 11T Pro

Lynhurtig!

Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi produceret en mobiltelefon, der giver os flagskibsfornemmelse til en rimelig pris. Og den lynhurtige opladning er revolutionerende.

Læs hele testen

Xiaomi Mi 11 Ultra

Den ultimative kameramobil?

Xiaomi Mi 11 Ultra er en vild mobil, som du nok bør styre uden om, medmindre du er “first mover” og har for mange penge.

Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 kommentarer til “Xiaomi klar med første mobiler med Leica-kamera”

    1. Peter Gotschalk

      Her fra Xiaomis engelsksprogede pressemeddelelse: “The entire series features different imaging systems jointly developed by Xiaomi and Leica, containing Leica Summicron lenses, and supports Leica imaging profiles […]” Og endvidere: “Xiaomi and Leica have co-developed sophisticated optical lenses. As the top model, Xiaomi 12S Ultra utilizes Leica’s world-class optical design capabilities in its lens system while adhering to their stringent optical quality testing standards […]”. Leica har altså sat deres eget navn på mobilernes linser, så det er efter min vurdering ikke retvisende at tale om, at Leica kun skulle have leveret software.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top