TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xiaomi klar med første mobiler med Leica-kamera

Den nye Xiaomi 12S-serie består af tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.

forfatter
Publiceret 04/07/2022 - 18:34

Kameraproducenten Leica havde igennem flere år et tæt samarbejde med kinesiske Huawei, og sammen frembragte de to virksomheder klassiske kameramobiler som Huawei P30 Pro. Men den amerikanske boykot af Huawei har rundbarberet kinesernes mobilforretning, så det var ikke nogen stor overraskelse, at Leica for nylig lod sig skille fra Huawei og i stedet fandt sig en ny kinesisk mobilproducent at være kærester med.

Læs også Xiaomi tæver Huawei Det kinesiske firma solgte mere end 10 millioner premium-mobiler i løbet af 2020, hvilket svarer til en stigning på 28%.
Xiaomi Mi 11

Valget faldt på Xiaomi, og selvom det blot er seks uger siden, at de to virksomheder annoncerede deres samarbejde – og Leicas samarbejde med Huawei officielt først ophørte d. 31. marts i år – har det nye partnerskab allerede båret frugt.

I hvert fald har Xiaomi i dag lanceret tre nye kameramobiler med Leica-teknologi på det kinesiske marked, nemlig Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.

De to firmaer har i fællesskab udviklet nye “sofistikerede optiske linser” for at “skubbe billedbehandlingsteknologi til nye grænser”, skriver Xiaomi i en pressemeddelelse, der også lover, at den nye kamerateknologi byder på særlige billedbehandlingsmetoder fra Leica (læs: filtre). Herunder ”Leica Authentic Look”, som bruger “et naturligt billedsprog, som er den klassiske Leica æstetik.”

Xiaomi 12S Ultra
Xiaomi 12S Ultras primære kamera har en 8P asfærisk linse for at løse almindelige fotografiske problemer som f.eks. lense flare, ghosting og kromatisk aberration. (Foto: Xiaomi)

Samt “Leica Vibrant Look”, der skal være en “kombination af Xiaomis erfaring med mobilkameraer og Leicas evne til at skabe levende billeder.”

Alle de nye mobiler kører på den nye 4 nm Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. I første omgang lanceres de nye smartphones kun på det kinesiske hjemmemarked. Tiden vil vise, om vi også får dem at se på hylderne i Danmark.

Læs også:

Xiaomi 12 Pro

Første ægte flagskib

Xiaomi 12 Pro er den bedste high-end-smartphone fra den kinesiske producent til dato.

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi med lynhurtig opladning

Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi produceret en mobiltelefon, der giver os flagskibsfornemmelse til en rimelig pris. Og den lynhurtige opladning er revolutionerende.

Xiaomi Mi 11 Ultra

En blærerøvsmobil du næppe vil købe

Xiaomi Mi 11 Ultra er en vild mobil, som du nok bør styre uden om, medmindre du er “first mover” og har for mange penge.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Men Leica Glas nu er det altså kun Leica software

Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend