Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi 13 Ultra: Længe ventet kameramobil

Endelig en kameramobil med Leica-optik og ordentlig periskop-zoom, som i de gode gamle dage.

Skrevet af / 19/04/2023 - 21:22
Xiaomi 13 Ultra: Længe ventet kameramobil

En kameramobil, vi stadig husker med glæde, var Huawei P40 Pro, som kombinerede Leica-optik med 5x optisk zoom. Men så gik det jo, som det gjorde med Huawei. For to måneder siden kunne vi heldigvis konstatere, at Xiaomi 13 Pro havde overtaget stafetten med deres kvalitetskameraer i samarbejde med Leica. Men hvor gode kameraerne end var, så manglede vi stadig et rigtigt teleobjektiv, da 3,2x faktisk ikke er meget at prale af i dag.

Foto: Xiaomi

Men se nu dér, pludselig dukker Xiaomi 13 Ultra op, som ser ud til at være svaret på vores bønner. Den har fire kameraer, et nyt selfie-kamera og masser af lagerplads. Hvad med 1 terabyte lagerplads i en Android-mobil? Den slags galimatias har vi ellers kun set i Apples topmodeller.

Men tilbage til kameraerne. I modsætning til Pro-modellens middelmådige 3,2x zoom, har Ultra-modellen delt den mellem to kameraer. Den ene er også en 3,2x zoom, men med bedre lysstyrke, men så er der endelig et 5x periskopobjektiv til ordentlig optisk zoom! Så må man leve med dårlig lysfølsomhed, men sådan er det med tele. Alle kameraerne er på 50 megapixel, hvilket er usædvanligt, især for den ultravide vinkel.

Slut med glat bagside (Foto: Xiaomi)

Hovedkameraet har stadig den usædvanligt store 1-tommer billedsensor, samt en variabel blænde fra f/1.9 til f/4.0, som gør det muligt at variere baggrundssløringen (bokeh). Som på forgængeren kan du vælge mellem forskellige Leica farveprofiler. Dét muliggør også 14-bit RAW-billeder til dem, der for alvor vil Photoshoppe billederne efterfølgende. I modsætning til de fleste andre mobilproducenter, der er stærkt afhængige af software til at rette billederne, har Xiaomi 13 Ultra god optik fra starten, takket være samarbejdet med Leica.

Med hensyn til skærm, processor og andre tekniske data, fandt vi ingen større forskelle i forhold til Pro-modellen. En forskel var dog, at den har et lidt større batteri, men faktisk langsommere opladning! Ned fra 120W til 90W, hvilket i sig selv faktisk er pænt meget. Det tager dog 49 minutter at oplade fuldstændig, i stedet for 36 minutter. Og, så har den imiteret læder på bagsiden, i stedet for den irriterende glatte ryg på Pro’en.

En reel kamerabule, må man sige (Foto: Xiaomi)

Pris og tilgængelighed

Xiaomi 13 Ultra koster 5.999-7.299 kinesiske yuan, hvilket svarer til ca. 6.000-7.000 kroner. Hvad angår tilgængelighed, er der lidt varierende information. Lokal PR siger, at der ikke er planer om at udgive den i Norden, mens udenlandske medier har modtaget information om, at den vil blive “udgivet internationalt i de kommende måneder”. Vi må simpelthen vente og se.

Nu venter vi bare på en Xiaomi-model med 10x optisk zoom som i Huawei P40 Pro+…

 

Specifikationer:

Dimensions: 163.18 x 74.64 x 9.06mm
Weight: 227 grams
Display: 6.73-inch 20:9 WQHD+ 120Hz LTPO C7 AMOLED, protected by Gorilla Glass Victus
Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
RAM: 12GB / 16GB (LPDDR5X)
Storage: 256GB / 512GB / 1TB (UFS 4.0)
OS: Android 13 w/ MIUI 14
Primary camera: 50MP (Sony IMX989), f/1.9 & f/4.0, 23mm 1-inch sensor w/ OIS + variable aperture
Ultrawide camera: 50MP (Sony IMX858), f/1.8, 120° FoV
Telephoto camera: 50MP (Sony IMX858), f/1.8, 75mm, 3.3x optical zoom w/ OIS
Super-telephoto camera: 50MP (Sony IMX858), f/3.0, 120mm, 5.2x optical zoom w/ OIS
Front camera: 32MP, f/2.0
Battery: 5,000mAh
Charging: 90W (wired), 50W (wireless), reverse wireless charging
Colors: Black, white, Olive Green
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Scroll to Top