Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi 12-serien lanceret i Danmark

Telefonerne kan købes fra den 21. april. Se de danske priser her.

Skrevet af / 01/04/2022 - 11:30
Xiaomi 12-serien lanceret i Danmark

Xiaomi har lanceret deres nye 12-serie ad flere omgange. Første gang lige før nytår, hvor Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro blev annonceret på det kinesiske hjemmemarked. Så for et par uger siden, hvor Xiaomi holdt en virtuel lancering for hele det europæiske marked, og senest i går, hvor den kinesiske mobilproducent havde inviteret journalister fra de nordiske lande samt fra Central- og Østeuropa til Wien for at se de nye mobiler.

Og her fik vi at vide, at begge nye modeller – både Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro – bliver lanceret på det nordiske marked. Telefonerne vil kunne forudbestilles fra den 6. april, mens de vil kunne købes i butikkerne fra den 21. april.

Læs også Xiaomi med lynhurtig opladning Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi produceret en mobiltelefon, der giver os flagskibsfornemmelse til en rimelig pris. Og den lynhurtige opladning er revolutionerende.

En stærk processor

Begge telefoner er drevet af Qualcomms nyeste og mest avancerede processorarkitektur med 4nm teknologi – Snapdragon 8 Gen 1 (samme processor, som sidder i bl.a. Motorola Edge 30 Pro og OnePlus 10 Pro). Sammenlignet med den forrige generation øges den grafiske ydelse med 30 procent og energieffektiviteten med 25 procent, lover Xiaomi.

Xiaomi 12 Pro har desuden 120 watt HyperCharge, som i laboratorietest har kunnet oplade det 4600 mAh store batteri til 100 procent på blot 18 minutter.

Xiaomi 12 Pro
Både Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro fås i farverne sort, lilla og blå. (Foto: Peter Gotschalk)

Xiaomi 12 har 67 watt opladningskapacitet til sit 4500 mAh batteri. Begge telefoner understøtter 50 watt trådløs opladning.

Lover skarpe billeder

Hovedkameraet i Xiaomi 12 Pro og Xiaomi 12 består af et kamerahus med tre objektiver, hvor begge modeller har et vidvinkelkamera på 50 megapixel med understøttelse af 8K-videooptagelse.

I Xiaomi 12 Pro er alle tre objektiver på 50 megapixel, mens Sony IMX707-sensoren skal give mobilkameraet større evne til at fange lys og farver samt hurtig fokuseringshastighed.

Ud over hovedkameraet har Xiaomi 12 Pro et ultravidvinkelkamera og et teleobjektiv.

Xiaomi 12’s hovedkamera suppleres af et 13 megapixel ultravidvinkelkamera samt et 5 megapixel telemakro-objektiv.

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi havde inviteret journalister fra de nordiske lande samt fra Central- og Østeuropa til Wien for at se de nye mobiler i Xiaomi 12-serien. (Foto: Peter Gotschalk)

Begge mobiler kommer med AMOLED-skærm, der bl.a. understøtter Dolby Vision og HDR+ og er beskyttet af Gorilla Glass Victus.

Skærmen på Xiaomi 12 Pro måler 6,73 tommer og kommer med WQHD+ opløsning (3200 x 1440 pixel), mens Xiaomi 12 må nøjes med 6,28 tommer og FHD+ opløsning (2400 x 1080 pixel). Begge mobiler understøtter en opdateringsfrekvens på 129 Hz.

Pris og tilgængelighed

Som nævnt kan begge mobiler købes fra den 21. april.

Prisen for Xiaomi 12 med 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte lager bliver 5.999 kroner, mens Xiaomi 12 Pro med 12 gigabyte RAM og 256 gigabyte lager koster 7.990 kroner.

Begge modeller kommer i farverne sort, lille og blå.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top