Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

WhatsApp giver mulighed for sikkert passkey-login

Med passkeys slipper du for kodeord og sms-verificering for at logge sikkert ind på WhatsApp.

Skrevet af / 18/10/2023 - 13:29
WhatsApp giver mulighed for sikkert passkey-login

I foråret skrev vi om, hvordan Google mener, at fremtiden for sikkert login ikke er to-faktor-autentificering, men passkeys. Det bygger på en standard udviklet af FIDO Alliance, hvor der skabes en kryptonøgle, som webstedet og brugeren har hver sin del af. Fremover behøver brugeren kun at identificere sig på sin mobil med fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Der er ingen adgangskode, der kan glemmes eller stjæles.

Læs også Google sikrer din konto Google annoncerer afslutningen på phishing og sletter adgangskoder til fordel for Passkeys, samtidig med at det bliver nemmere at bekræfte afsenderen i Gmail.

Og det er ikke en obskur standard – den understøttes af virksomheder som Google, Apple, Microsoft, Samsung, Meta, Amazon, Mastercard, Visa og Paypal. For nylig begyndte Google at opfordre folk, der logger ind på deres tjenester, til at oprette en passkey i stedet.

Nu følger WhatsApp trop og udsender snart en opdatering til Android-app’en, som gør det muligt at logge ind med passkey. Dermed kan brugerne sikre deres samtaler uden at skulle bøvle med adgangskoder eller SMS-bekræftelse.

https://twitter.com/WhatsApp/status/1713948410942804433

Eftersom WhatsApp har samme ejere som Facebook, nemlig Meta, vil det næppe vare længe, før samme login-metode bliver introduceret på Facebook.

Techradar har fået fat i en tidlig version af app’en og har lagt en guide ud til, hvordan den kommer til at fungere.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top