Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tab Ultra C: E-bogslæseren kan erstatte din tablet

Tab Ultra C fra Onyx Boox er en tablet med digitalt blæk, fuldstændig som en e-bogslæser. Men den er i fuld farve og kører Android med apps og det hele.

Skrevet af / 23/06/2023 - 15:30
Tab Ultra C: E-bogslæseren kan erstatte din tablet

Onyx Boom er et firma, vi ikke havde hørt om før nu. Produktet hedder Tab Ultra C, og der er tale om en 10,3-tommers tablet. Men i modsætning til andre tablets med OLED- eller LCD-skærme bruger Tab Ultra C digitalt blæk. Præcis som e-bogslæseren Kindle.

E-bogslæser eller tablet?

Så er det vel mere rigtigt at kalde Tab Ultra C for en tablet? Tja. Eftersom den kører Androids styresystem og har fuld adgang til Google Play-butikken med apps, og den også har indbyggede højttalere, er det afgjort en tablet.

Læs også Læsehest uden rygsmerter Vi har testet tre forskellige e-bogslæsere.

Tab Ultra C fungerer også med trådløst Bluetooth-tastatur, der medfølger en pen, og der er farveskærm! Den gør med andre ord det samme som en tablet. Bare med digitalt blæk, som ikke skader øjnene – og som desuden er fuldt læsbar i direkte sollys!

Boox Tab Ultra C
Animation: Onyx Boox

Kører alle slags apps

Det er med andre ord en turboladet e-bogslæser, som kan alt det, en tablet kan. Du kan køre Spotify, Tidal og YouTube, og endda Apple Music. Microsoft Office, Facebook og TikTok er alle tilgængelige. Og du kan endog se film på Netflix, HBO eller Prime. Ifølge en test på Esquire.com er skærmen ikke lige så hurtig som på en almindelig tablet, så det er ingen filmmaskine. Men som et arbejdsredskab, der også kan gøre andre ting, er den genial.

Du kan selvfølgelig også downloade e-bøger alle steder fra. Mofibo, Amazon Kindle, Kobo, Adlibris eller eReolen. Eller direkte fra Play-butikken.

Boox Tab Ultra C 2-enhanced
Foto: Onyx Boox

Skriv med pennen

Med den medfølgende pen kan du skrive notater, markere direkte i dokumentet, mens du korrekturlæser, og du kan selvfølgelig lave tegninger. Og i stedet for at fylde skuffen med papir, kan alt lagres som dokumenter direkte på tabletten.

I anmeldelsen går man så langt som at mene, at Tab Ultra C stort set kan erstatte både den bærbare og en hvilken som helst tablet – inklusive iPad. Hvis man kan leve med den lidt langsommere skærm, middelmådige højttalere, og at de forudinstallerede apps kan være lidt mangelfulde.

Vi er i hvert fald interesserede nok til at ville teste Tab Ultra C selv ved først givne lejlighed. Med al den tid, man bruger foran skærmen i dag, vil det ikke være så ringe at nedsætte eksponeringen for det skadelige blå lys.

Mere info: boox.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Scroll to Top