TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Snart får Apple CarPlay flere funktioner

Apples plan: Snart skal du kunne bruge CarPlay til at styre din bils klimaanlæg, sæder og højttalere.

Siden 2014 har man kunnet slutte sin iPhone til flere og flere biler ved hjælp af Apple CarPlay.

Med CarPlay forbindes Apple-mobilen til bilen, hvorefter man har adgang til sine iPhone-apps via bilens eget display, herunder navigation (via Apple Maps, Google Maps osv.), musik (Apple Music, Spotify osv.) og telefonopkald.

Google har et lignende system ved navn Android Auto, og de to systemer har det tilfælles, at de foretrækkes af mange brugere, fordi de er væsentlig mere brugervenlige end bilproducenternes egne brugerflader.

Men hvis man har prøvet enten Apple CarPlay eller Android Auto, ved man også, at man kan blive nødt til at skifte frem og tilbage mellem app-brugerfladen og bilens egen infotainment-system, da Apples og Googles systemer har en del begrænsninger.

Funktioner som bakkamera og justering af det indbyggede klimaanlæg og sæder samt detaljerede tekniske informationer om selve bilen (hastighed, brændstof, dæktryk, temperatur osv.) kan indtil nu kun tilgås via bilens eget interface, men den begrænsning kan snart blive fortid, hvis det står til Apple. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Apple CarKey kommer til CarPlay Nøglefri adgang til bilen med mobilen.

Projekt IronHeart skal give Apple fuld adgang til din bil

Ifølge Bloomberg arbejder Apple på et projekt, som har fået arbejdstitlen “IronHeart”. Formålet med projektet er at udvikle teknologi, der skal give brugere adgang til at kontrollere de førnævnte dele af bilens indre via CarPlay, der dermed kommer til at være den eneste brugerflade, man har brug for.

En ny udvidet CarPlay skal således gøre det muligt for brugeren at få adgang til og kontrollere f.eks. bilens temperatur, forskellige klimazoner i bilen samt afisning, højttalerindstillinger, herunder EQ og balance; sæder og armlæn samt speedometer og brændstofsmængde.

Det nye CarPlay ville i givet fald kunne åbne op for en hel række af tredjeparts-apps med endnu flere funktioner – ligesom det allerede er tilfældet med Apple HomeKit og HealthKit i dag.

Apple har ikke ønsket at udtale sig til Bloomberg om IronHeart. Det nuværende CarPlay understøttes aktuelt af mere end 600 forskellige bilmodeller.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.