TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Apple CarKey kommer til CarPlay

Nøglefri adgang til bilen med mobilen.

forfatter
Publiceret 23/06/2020 - 00:41

Nøglefri adgang til bilen er ikke noget nyt, men det kræver som regel, at man har nøglen liggende i lommen. Nogle elbiler har nøglefri adgang og start/stop med mobilen, så man slet ikke behøver at have en nøgle med.

(Foto: Apple)

Apple CarKey fungerer på samme måde. CarKey kommer i Apple CarPlay og vil fungere i iOS 13 og iOS 14, i første omgang på BMW’s opgraderede 2021-modeller i 5-serien, der rulles ud de kommende måneder.

(Foto: Apple)

Man låser bilen op med mobilen og placerer den i QI-opladeren i midterkonsollen, og så kan man bare at begynde at køre. Nøglefri adgang kan deles med andre via en app, og CarKey vil ogsåfungere med andre bilmodeller efterhånden.

Det kræver den nye version af Apple CarPlay, der bl.a. får nye baggrunde og nye apps såsom parkering, opladning og takeaway-bestillinger.

(Foto: Apple)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Første smugkik på ny konceptbil fra Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman skal give et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos Mini.
Porsche Taycan får længere rækkevidde Øger rækkevidden efter service.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend