TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nu kommer iOS til bilen

Apple har lanceret CarPlay, et styresystem til bilen baseret på iOS.

forfatter
Publiceret 03/03/2014 - 15:24

De første biler med Apple CarPlay kommer fra Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo. Det offentliggjorde Apple i dag i forbindelse med Geneva International Motor Show.

CarPlay skal først og fremmest integrere brugerens iPhone med bilens instrumentbræt – herunder skal man kunne ringe op, navigere med Apple Maps, lytte til musik og checke sine beskeder direkte fra instrumentbrættet. Siri får sin egen knap på bilens rat.

Derimod er det nødvendigt, at brugerens iPhone er sluttet til bilen via et Lightning-kabel, før systemet kan fungere. Og CarPlay understøttes kun af de nyeste iPhones – 5, 5C og 5S.

Men når telefonen så ellers er sluttet til en bil med CarPlay, så har man også som nævnt adgang til hele arsenalet af iPhone-apps og funktioner via bilens instrumentbræt – hvad enten det foregår via touch-skærm, joystick i midterkonsollen eller stemmestyring. For eksempel hele musikbiblioteket i iTunes samt podcasts.

Skærmbillede 2014-03-03 kl. 14.53.12

CarPlay kommer i løbet af i år i udvalgte modeller fra de førnævnte bilproducenter. Næste år vil flere bilmærker komme til, herunder BMW, Opel, Ford og Toyota.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend