TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nu kommer iOS til bilen

Apple har lanceret CarPlay, et styresystem til bilen baseret på iOS.

forfatter
Publiceret 03/03/2014 - 15:24

De første biler med Apple CarPlay kommer fra Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo. Det offentliggjorde Apple i dag i forbindelse med Geneva International Motor Show.

CarPlay skal først og fremmest integrere brugerens iPhone med bilens instrumentbræt – herunder skal man kunne ringe op, navigere med Apple Maps, lytte til musik og checke sine beskeder direkte fra instrumentbrættet. Siri får sin egen knap på bilens rat.

Derimod er det nødvendigt, at brugerens iPhone er sluttet til bilen via et Lightning-kabel, før systemet kan fungere. Og CarPlay understøttes kun af de nyeste iPhones – 5, 5C og 5S.

Men når telefonen så ellers er sluttet til en bil med CarPlay, så har man også som nævnt adgang til hele arsenalet af iPhone-apps og funktioner via bilens instrumentbræt – hvad enten det foregår via touch-skærm, joystick i midterkonsollen eller stemmestyring. For eksempel hele musikbiblioteket i iTunes samt podcasts.

Skærmbillede 2014-03-03 kl. 14.53.12

CarPlay kommer i løbet af i år i udvalgte modeller fra de førnævnte bilproducenter. Næste år vil flere bilmærker komme til, herunder BMW, Opel, Ford og Toyota.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend