Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung lancerer Galaxy S20-serie med hele tre topmobiler

Med lanceringen af Samsung Galaxy S20-serien med tre modeller vil Samsung sparke r*v på Huawei og Apple!

Skrevet af / 11/02/2020 - 20:00
Samsung lancerer Galaxy S20-serie med hele tre topmobiler

Ikke meget var overladt til fantasien inden Samsungs lancering af den nye Galaxy S20-serie af topmobiler, efterfølgerne til Samsung Galaxy S10 og S10+. Langt de fleste informationer samt billeder af produktet var nemlig lækket på forhånd, og aftenens lancering viste, at de lækkede informationer ramte plet over hele linien.

Samsung har for første gang lanceret hele tre udgaver af firmaets absolutte topmodel: Galaxy S20, Galaxy S20+ og Galaxy S20 Ultra. Der sættes således ind på alle fronter for at tilbyde forbrugerne det bedste alternativ til Huawei og Apple til forskellige priser.

Alle modellerne i den nye Galaxy S20-serie (S20 Ultra længst til venstre, S20+ i midten og den almindelige S20 til højre) har samme skærmtype, men størrelsen varierer fra 6,2″ til 6,9″. (Foto: Peter Gotschalk)

Der er ret store forskelle på de tre mobiler, men de har selvfølgelig en del af indmaden til fælles.

Sådan bliver Samsung Galaxy S20-serien

For det første kommer alle tre modeller med Samsungs egen spritnye 7 nm 64-bit octa-core Exynos 990-processor. Desuden alle får mobilerne 5G (NSA), selvom der dog også vil være en billigere ren 4G-udgave tilgængelig af den mindste Galaxy S20-model. Alle telefonerne får 25W hurtigopladning samt trådløs opladning og mulighed for at oplade andre enheder trådløst. Man vil også kunne købe en 45W-oplader til Galaxy S20 Ultra som ekstra tilbehør.

Skærmen på den nye Galaxy S20 Ultra måler 6,9″, er af typen Dynamic AMOLED og har en opløsning på 3200 x 1440 pixels. (Foto: Peter Gotschalk)

Selvom der er forskel på skærmstørrelserne, er det alligevel præcis samme skærm, som sidder i både S20, S20+ og S20 Ultra. Det drejer sig om en Dynamic AMOLED-skærm, som i alle tre tilfælde kommer med Quad HD+ opløsning (3200 x 1440 pixels) og er HDR10+ certificerede. På alle tre modeller kan brugeren vælge, om skærmen skal køre i 60 Hz eller 120 Hz-modus.

Den høje opdateringsfrekvens på 120 Hz giver en ekstremt flydende og hurtig brugeroplevelse, og inden lanceringen af Galaxy S20-serien havde kinesiske OnePlus allerede annonceret, at deres kommende OnePlus 8-serie vil komme med 120 Hz-skærm. Men nu er Samsung altså kommet kineserne i forkøbet!

Alle tre mobiler er stort set rammeløse og har frontkameraet indbygget i skærmen. Både for og bag sidder der Gorilla Glass 6, mens den smalle metalramme er fremstillet af hærdet aluminium. Vi har haft fingrene i alle modellerne, og på trods af alt glasset virker de meget robuste og solide. Glasset er lidt en magnet for fedtfingre, men mon ikke de fleste brugere vil investere i et cover til deres mobil under alle omstændigheder?

Samsung er kommet OnePlus i forkøbet med 120 Hz-skærme på alle de nye Galaxy S20-modeller. (Foto: Peter Gotschalk)

Alle tre S20-modeller bliver i øvrigt IP68-certificerede, hvilket vil sige, at de både er støv- og vandtætte, og adgang til en låst mobil kan enten ske via fingeraftrykslæser eller ansigtsgenkendelse. Desuden understøtter både Galaxy S20, S20+ og S20 Ultra eSIM og udvidelse af det indbyggede lager via microSD-kort. Man kan altså altid bruge mobilerne til to telefonnumre på samme tid. Enten ved hjælp af to fysiske SIM-kort eller via ét fysisk SIM-kort og én gange eSIM, mens man så bruger den anden kortplads til at udvide lageret.

Alle de nye Galaxy S20-modeller er baseret på Android 10 (tag dén, Huawei!) suppleret med Samsungs egen brugerflade.

Læs også Vi har prøvet 5G. Så du ikke behøver! 5G vil måske revolutionere verden, men i første omgang ikke din mobil!

Samsung Galaxy S20 og S20+

I modsætning til tidligere år er der kun meget små forskelle på den almindelige S-model og S+’eren.

Galaxy S20 kommer med 6,2″ skærm (hvorfor den har den højeste pixeltæthed på hele 563 ppi, eftersom skærmopløsningen er den samme på alle modeller), og måler 151,7 x 69,1 x 7,9 mm. Vægten er på 163 gram. Batterikapaciteten er på 4.000 mAh.

Galaxy S20+ kommer med 6,7″ skærm (525 ppi), måler 161,9 x 73,7 x 7,8 mm og vejer 186 gram. Batterikapaciteten er på 4.500 mAh.

Samsung Galaxy S20 (længst til højre) må undvære Samsungs DepthVision Time-of-Flight-linse. (Foto: Peter Gotschalk)

De to modeller har stort set samme kameramodul med 12 Mp ultra-vidvinkel (f/2.2), 12 Mp almindelig vidvinkel (f/1.8 med optisk billedstabilisering) samt 64 Mp telelinse. Frontkameraet er på 10 Mp (f/2.2), og eneste forskel på S20 og S20+ er, at sidstnævnte kommer med en ekstra såkaldt Depthvision-linse.

Den samme linse blev introduceret med Samsung Galaxy Note 10+ og bruges til at beregne såkaldt Time of Flight (ToF). Eller afstand mellem mobil og objekt sagt med andre ord.

ToF er særdeles brugbart til bokeh (f.eks. billeder med skarpt fokus på en person i forgrunden, mens baggrunden er sløret), men anvendes også i forbindelse med forskellige sjove kamerafunktioner. F.eks. kan man ved hjælp af DepthVision måle præcis, hvor stort et objekt er, eller man kan 3D-scanne motiver med kameraet.

Men bortset fra DepthVision tilbyder Galaxy S20 og Galaxy S20+ helt de samme kamerafunktioner. Bl.a. Space Zoom, som er Samsungs navn for en ny zoom-funktion, der kombinerer optisk og digital zoom med digital beskæring og af motivet på billedet, således at man skal kunne zoome op til 30X ind på ethvert objekt.

Det er kun Samsung Galaxy S20 Ultra, som tilbyder op til 100X såkaldt Space Zoom. S20 og S20+ må “nøjes” med 30X. (Foto: Peter Gotschalk)

I praksis foregår magien via telelinsen på 64 Mp. Den har reelt kun 1,1X optisk zoom, men kombineret med digital zoom øges dét tal til 3X. Resten foregår ved at beskære (croppe) billedet, hvilket kan lade sig gøre på grund af den høje opløsning på 64 Mp, forklarer Samsung. Resultatet bliver, at brugeren oplever at kunne zoome problemfrit ind op til 30X, hævder den koreanske elektronikgigant. Hvor godt resultatet bliver i praksis, glæder vi os til at teste.

Blandt andre kameranyheder er muligheden for at optage video i 8K-opløsning (med 24 fps), ligesom Samsung også har indført en pro-tilstand for video, så videografer manuelt kan indstille bl.a. blænde og hvidbalance. En anden ny funktion er muligheden for at optage hyperlapse-video om natten, hvilket du kan se demonstreret i videoen herunder.

 

Samsung Galaxy S20 kommer i en 4G-udgave med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager samt i en 5G-udgave med 12 GB RAM og 128 GB indbygget lager. Galaxy S20+ kommer i to 5G-udgaver, hver med 12 GB RAM og henholdsvis 128 GB og 512 GB indbygget lager.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Det ægte flagskib er den største og vildeste mobil, Samsung nogensinde har bygget. ligesom Galaxy S20 og Galaxy S20+ kommer den med Dynamic AMOLED-skærm med Quad HD+-opløsning, men skærmstørrelsen er på hele 6,9″ (511 ppi), hvilket gør den større end selv den største Samsung Galaxy Note.

Den gigantiske mobil måler 166,9 x 76 x 8,8 mm, vægten er oppe på 220 gram, mens den store skærm kræver et batteri med hele 5.000 mAh.

Monstermobilen Galaxy S20 Ultra vejer 220 gram, men måler kun 8,8 mm i tykkelsen. (Foto: Peter Gotschalk)

Men det er kameraet, der gør at Samsung Galaxy S20 Ultra stikker helt af. Ligesom Galaxy S20+ har den fire linser, inklusive førnævnte DepthVision ToF-linse, men hvor de to mobiler har samme ultra-vidvinkellinse på 12 Mp (f/2.2), så er S20 Ultras almindelige vidvinkellinse på vanvittige 108 Mp (f/1.8 med optisk billedstabilisering)!

Alle de nye S20-modeller oplades via USB-C. Med telefonen følger en 25W-oplader. Til S20 Ultra kan man købe en 45W-oplader som tilbehør. (Foto: Peter Gotschalk)

Pointen er selvfølgelig ikke, at kameraet skal tage billeder på 108 Mp. I stedet kombinerer kameraet ni pixels til én pixel (også kendt som “pixel binning”), hver gang der tages et billede, hvilket åbner op for et ocean af muligheder. For det første gør det S20 Ultra i stand til at tage fantastiske billeder selv under meget dårlige lysforhold, og for det andet burde alle billeder fra kameraet blive ultraskarpe.

Kameramodulet på Samsung Galaxy S20 Ultra er beskyttet af Gorilla Glass 6. De andre to modeller må nøjes med Gorilla Glass 3. (Foto: Peter Gotschalk)

Galaxy S20 Ultra kommer med en anden telelinse end de to mindre mindre Galaxy-modeller. På S20 Ultra er telelinsen på 48 Mp, men til gengæld byder den på 4X ren optisk zoom og 10X kombineret optisk og digital zoom. Og da den efterfølgende beskæring (crop-funktion) har over 100 Mp at arbejde med, når billedet tages, kan brugeren ved hjælp af Space Zoom forstørre sit motiv op til 100 gange med S20 Ultra!!! Vi har indtil videre kun set en 108 Mp-linse på Xiaomi Mi Note 10 (udviklet i samarbejde med Samsung), så det bliver ekstra spændende at afprøve den vilde zoomfunktion i den virkelige verden. Se videoen herunder for en hurtig demonstration:

 

Frontkameraet er i øvrigt på 40 Mp, så der er vist lagt i kakkelovnen til en kameraoplevelse af de helt vilde med Samsungs nye supermobil.

Pris og tilgængelighed

Alle de nye modeller kommer i butikkerne d. 13. marts.

Samsung Galaxy S20 som 4G-model kommer kun i handlen hos diverse detailforretninger. Den kommer til at koste 6.999 kroner og kommer i farverne Cloud Pink og Cosmic Grey.

Samsung Galaxy S20 som 5G-model kommer hos teleoperatører og detailhandlere til en pris på 7.799 kroner. Den kommer i farverne Cloud Pink, Cloud Blue og Cosmic Grey.

De nye S20-modeller kommer bl.a. i farverne Cosmic Grey, Cosmic Black og Cloud Pink. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy S20+ med 128 GB lager kommer i farverne Cosmic Black og Cosmic Grey. Prisen bliver 8.499 kroner. Samme model med 512 GB lager kommer udelukkende i Cosmic Grey til en vejledende pris på 9.749 kroner.

Samsung Galaxy S20 Ultra kommer med 16 GB RAM og 512 GB indbygget lager i enten Cosmic Black eller Cosmic Grey til en pris på 10.499 kroner!

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Scroll to Top