Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung Galaxy S23 kommer udelukkende med Snapdragon

Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.

Skrevet af / 28/07/2022 - 15:12
Samsung Galaxy S23 kommer udelukkende med Snapdragon

Samsung har igennem mange år produceret to forskellige versioner af topmobilerne i firmaets Galaxy S-serie. Modellerne, der kom til salg i USA og Asien, var udstyret med Snapdragon-processorer fra chip-producenten Qualcomm, mens mobilerne i de europæiske butikker typisk var udstyret med såkaldte Exynos-processorer fremstillet af Samsung selv.

Således blev cirka 30% af enhederne i dette års Galaxy S22-serie produceret med Exynos 2200-chips, mens 70% kom på markedet med en Snapdragon 8 Gen 1-processor under skærmen.

Og det var mange europæiske Samsung-brugere kede af, for mobiler med Snapdragon 8 Gen 1, som f.eks. OnePlus 10 Pro eller Xiaomi 12 Pro, løber i cirkler om Samsung-mobiler med Exynos 2200 for så vidt angår den rå ydelse. Hvilket vores test af Samsung Galaxy S22+ også påpegede.

Derfor bliver der næppe grædt mange europæiske tårer over den udmelding Cristiano Amon, CEO for Qualcomm, netop er kommet med i et møde med en række analytikere i forlængelse af offentliggørelsen af Qualcomms seneste kvartalsregnskab.

Læs også Den hemmelige Galaxy er tilbage Det bedste valg, hvis du vil have en ægte Galaxy S-mobil.

Her bekræftede han nemlig en nye aftale mellem de to firmaer, som indebærer, at mobilerne i den kommende Galaxy S23-serie, udelukkende vil være baseret på processorer fra Qualcomm. Desuden fortalte han, at Samsung i fremtiden vil bruge Qualcomm-chips i langt flere produkter end hidtil, herunder i PC’er, tablets og andre produkttyper. Han understregede, at den nye aftale gælder på globalt plan.

Som svar på en analytikers spørgsmål om flere detaljer fra aftalen, tilføjede Amon:

“Måden du skal tænke på det på er, at Snapdragon vil drive deres Galaxy-produktlinje, deres Galaxy-flagskibsprodukter. Og det, jeg kan sige på nuværende tidspunkt, er, at vi var i 75% af Galaxy S22-enhederne før aftalen. Det bliver langt mere end det med Galaxy S23 og i fremtiden.”

Udmeldingen fra Qualcomm betyder dog ikke, at Samsung helt dropper udviklingen af Exynos-processorer. Den koreanske elektronikgigant er snarere ved at omorganisere den forretningsenhed, der står for udvikling og produktion af system-on-chip (SoC)-løsninger, skriver tech-mediet Sammobile.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 kommentarer til “Samsung Galaxy S23 kommer udelukkende med Snapdragon”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Scroll to Top