Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

ROG Phone 5: RAM-fest og dobbelt batteri

Ny Snapdragon 888-processor og 144 Hz-skærm skal få dine spil til at flyve.

Skrevet af / 11/03/2021 - 10:37
ROG Phone 5: RAM-fest og dobbelt batteri

Ny processor, ny skærm – og masser af RAM. Det er overskrifterne på gamingmobilen Asus ROG Phone 5, som netop er blevet lanceret.

I lighed med andre mobilproducenter har Asus valgt at lave tre forskellige varianter af topmodellen: En topmodel, en pro-udgave af topmodellen. Og så en “vi-giver-den-hele-armen” ultimativ udgave.

Fælles for alle varianter af Rog Phone 5 er den nye Snapdragon 888-processor, der er det absolutte flagskib fra Qualcomm i 2021, der selvfølgelig også indeholder et 5G-chipset.

De får også alle tre en AMOLED-skærm med 144 Hz opdateringshastighed. Og da skærmen skal kunne reagere præcist og hurtigt, aflæses berøringer 300 gange i sekundet.

Batteriet er på saftige 6000 mAh. Eller rettere batterierne, for af hensyn til kølingen er batteriet opdelt i to, som sidder på hver sin side af en centralt placeret processor. Der medfølger en lynoplader på 65 watt.

Lyden er tunet af lydfirmaet Dirac, som vi ellers mest kender for deres rumkorrektion til forstærkere. Det er lykkedes at presse ikke færre end syv højttalere ind i den smalle mobilkrop!

Pris og tilgængelighed, ROG Phone 5:

Asus ROG Phone 5 kan fås med enten 8, 12 eller 16 GB RAM og 128 GB eller 256 GB lager.

ROG Phone 5 (8 GB/128 GB): 6.299 kroner (fra april)
ROG Phone 5 (12 GB/256 GB): 6.999 kroner (fra 24. marts)
ROG Phone 5 (16 GB/256 GB): 7.699 kroner (fra 24. marts)

ROG Phone 5 Pro. (Foto: Asus)

ROG Phone 5 Ultimate og ROG Phone 5 Pro har begge fået ROG Vision, der er et matrixdisplay af små lysdioder på bagsiden af mobilen, som kan vise status, systemadvarsler – og navnlig lir. På samme måde som vi så det i Asus ROG Zehyrus G14. Pro-udgavens matrixdisplay er i farver, imens Ultimate-modellen har fået en monokrom version af æstetiske årsager. De har desuden skjulte berøringssensorer på bagcoveret for ekstra konsol-fornemmelse.

ROG Phone 5 Ultimate. (Foto: Asus)

ROG Phone 5 Ultimate er desuden den første mobil i verden til at blive leveret  18 GB LPDDR5 RAM, hvilket burde sikre, at hukommelse ikke bliver en flaskehals!

Pris og leveringsdato på ROG Phone 5 Pro og ROG Phone 5 Ultimate kendes ikke.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top