TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

OxyGenOS overlever

OnePlus' og Oppos respektive styresystemer får samme kodebase, men forbliver selvstændige.

forfatter
Publiceret 28/02/2022 - 15:00

OnePlus-grundlægger og -direktør Pete Lau havde fredag d. 25. februar inviteret Lyd & Billede og et stort antal andre tech-medier til et såkaldt roundtable-interview, hvor Lau sammen med Vice President Chris Shu fra Oppo kunne fortælle nyt om de to firmaers samarbejde, der så dagens lys for godt et år siden.

I et tilsvarende roundtable-interview tilbage i september måned havde Lau fortalt de deltagende medier, at Oppos og OnePlus’ respektive Android-platforme, ColorOS og OxygenOS, ville blive fusioneret, så alle Oppo- og OnePlus-mobiler fra 2022 ville komme på markedet med den samme brugerflade.

Men OnePlus 10 Pro, der blev lanceret på det kinesiske marked allerede i januar og nu endelig er på vej til de europæiske butikker, kommer med OxygenOS, kunne Pete Lau afsløre i fredagens interview.

Som begrundelse for den ændrede beslutning nævnte både Pete Lau og Chris Shu, der bl.a. er ansvarlig for integrationen af de to brands i den nu fælles virksomhed (OnePlus er nu et decideret sub-brand under Oppo), at den meget tydelige feedback fra OnePlus’ brugere, der har et stærkt ønske om at beholde OxygenOS, har fået virksomheden til at ændre sidste års beslutning.

OnePlus-stifter Pete Lau forklarede om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møde med Lyd & Billede og et større antal andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

I stedet beholder OnePlus og Oppo deres respektive styresystemer, hhv. OxygenOS og ColorOS, mens kodebasen – det vil sige kildekoden og alle de grundlæggende funktioner – bliver identiske.

Men den kommende version 13 af OxygenOS, som lige nu er under udvikling, vil ligne en “ren” Android mere.

Både Oppo og OnePlus ejes af kinesiske BKK Electronics, som du muligvis aldrig har hørt om. Ikke desto mindre er virksomheden faktisk den næststørste globale producent af smartphones kun overgået af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet et af danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend