Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OxyGenOS overlever

OnePlus' og Oppos respektive styresystemer får samme kodebase, men forbliver selvstændige.

Skrevet af / 28/02/2022 - 15:00
OxyGenOS overlever

OnePlus-grundlægger og -direktør Pete Lau havde fredag d. 25. februar inviteret Lyd & Billede og et stort antal andre tech-medier til et såkaldt roundtable-interview, hvor Lau sammen med Vice President Chris Shu fra Oppo kunne fortælle nyt om de to firmaers samarbejde, der så dagens lys for godt et år siden.

I et tilsvarende roundtable-interview tilbage i september måned havde Lau fortalt de deltagende medier, at Oppos og OnePlus’ respektive Android-platforme, ColorOS og OxygenOS, ville blive fusioneret, så alle Oppo- og OnePlus-mobiler fra 2022 ville komme på markedet med den samme brugerflade.

Men OnePlus 10 Pro, der blev lanceret på det kinesiske marked allerede i januar og nu endelig er på vej til de europæiske butikker, kommer med OxygenOS, kunne Pete Lau afsløre i fredagens interview.

Som begrundelse for den ændrede beslutning nævnte både Pete Lau og Chris Shu, der bl.a. er ansvarlig for integrationen af de to brands i den nu fælles virksomhed (OnePlus er nu et decideret sub-brand under Oppo), at den meget tydelige feedback fra OnePlus’ brugere, der har et stærkt ønske om at beholde OxygenOS, har fået virksomheden til at ændre sidste års beslutning.

OnePlus-stifter Pete Lau forklarede om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møde med Lyd & Billede og et større antal andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

I stedet beholder OnePlus og Oppo deres respektive styresystemer, hhv. OxygenOS og ColorOS, mens kodebasen – det vil sige kildekoden og alle de grundlæggende funktioner – bliver identiske.

Men den kommende version 13 af OxygenOS, som lige nu er under udvikling, vil ligne en “ren” Android mere.

Både Oppo og OnePlus ejes af kinesiske BKK Electronics, som du muligvis aldrig har hørt om. Ikke desto mindre er virksomheden faktisk den næststørste globale producent af smartphones kun overgået af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet et af danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Scroll to Top