TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

OxyGenOS overlever

OnePlus' og Oppos respektive styresystemer får samme kodebase, men forbliver selvstændige.

forfatter
Publiceret 28/02/2022 - 15:00

OnePlus-grundlægger og -direktør Pete Lau havde fredag d. 25. februar inviteret Lyd & Billede og et stort antal andre tech-medier til et såkaldt roundtable-interview, hvor Lau sammen med Vice President Chris Shu fra Oppo kunne fortælle nyt om de to firmaers samarbejde, der så dagens lys for godt et år siden.

I et tilsvarende roundtable-interview tilbage i september måned havde Lau fortalt de deltagende medier, at Oppos og OnePlus’ respektive Android-platforme, ColorOS og OxygenOS, ville blive fusioneret, så alle Oppo- og OnePlus-mobiler fra 2022 ville komme på markedet med den samme brugerflade.

Men OnePlus 10 Pro, der blev lanceret på det kinesiske marked allerede i januar og nu endelig er på vej til de europæiske butikker, kommer med OxygenOS, kunne Pete Lau afsløre i fredagens interview.

Som begrundelse for den ændrede beslutning nævnte både Pete Lau og Chris Shu, der bl.a. er ansvarlig for integrationen af de to brands i den nu fælles virksomhed (OnePlus er nu et decideret sub-brand under Oppo), at den meget tydelige feedback fra OnePlus’ brugere, der har et stærkt ønske om at beholde OxygenOS, har fået virksomheden til at ændre sidste års beslutning.

OnePlus-stifter Pete Lau forklarede om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møde med Lyd & Billede og et større antal andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

I stedet beholder OnePlus og Oppo deres respektive styresystemer, hhv. OxygenOS og ColorOS, mens kodebasen – det vil sige kildekoden og alle de grundlæggende funktioner – bliver identiske.

Men den kommende version 13 af OxygenOS, som lige nu er under udvikling, vil ligne en “ren” Android mere.

Både Oppo og OnePlus ejes af kinesiske BKK Electronics, som du muligvis aldrig har hørt om. Ikke desto mindre er virksomheden faktisk den næststørste globale producent af smartphones kun overgået af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet et af danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
Flip er ikke et flop, men vi flipper ikke ud Samsung Galaxy Z Flip 4 er en glimrende mobil, men den byder på for få vigtige opdateringer i forhold til sin forgænger.
Kommende foldbar iPhone vil selv kunne reparere ridser og buler i skærmen I forbindelse med udviklingen af en foldbar mobil arbejder Apple på ny teknologi, der vil lade skærmene vedligeholde sig selv. Det viser en patentansøgning, der dog er sparsom med detaljer.
Tre grunde til at købe iPhone 14 Pro Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede