TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Nothing frigiver betaversion af ny brugerflade

Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.

forfatter
Publiceret 04/05/2022 - 09:16

OnePlus-stifteren Carl Pei er på vej med en ny smartphone, produceret af hans nye firma, Nothing.

Læs også Nothing – har de noget på? Sjældent har et par små trådløse hørepropper været så meget i rampelyset som Nothing Ear (1).

Den Android-baserede mobil blev annonceret i slutningen af marts, og den får sin egen brugerflade, kaldet Nothing OS, der “tager udgangspunkt i de bedste funktioner i ren Android og destillerer styresystemet til kun det væsentlige, hvor hver byte har et formål,” som firmaet forklarede i en pressemeddelelse på dagen.

Samtidig lovede Nothing, at en første betaversion af Nothing OS vil være tilgængelig via dets launcher, som vil kunne downloades på udvalgte smartphone-modeller fra april.

Det løfte har firmaet holdt, for siden den 28. april har man kunnet downloade en launcher, altså en startskærm og brugerflade, i Google Play. Der er tale om en betaversion, som indtil nu blot er kompatibel med følgende smartphone-modeller:

Nothing lover dog, at en ny version af launcheren, der også understøttes af OnePlus’ mobiler, er på vej.

Sådan installerer du Nothing Launcher

Det er så nemt som at klø sig i nakken at installere og afprøve Nothing Launcher – såfremt du altså bruger en af de ovennævnte smartphones.

Screenshot 20220503 165249 Google Play Store

1. Åben Google Play og søg efter “nothing launcher”, installér derefter app’en.
2. Åben indstillingerne på din mobil og vælg derefter Apps >> Vælg standardapps >> Startapp, vælg Nothing Launcher.

Voila! Nu kører du Nothings nye brugerflade på din mobil. For at gå tilbage til den gamle brugerflade går du blot tilbage til “Vælg standardapps” og vælger den normale brugerflade som startapp.

Vi har prøvet Nothing Launcher

Under præsentationen af Nothing phone (1) fortalte Carl Pei, at den nye brugerflade ville “være en sammenhængende grænseflade, hvor hardwaren integreres problemfrit med softwaren gennem skræddersyede skrifttyper, farver, grafiske elementer og lyde.”

Om det ender med at blive tilfældet, er for tidligt at sige, men i hvert fald ser brugerfladen markant anderledes ud, end vi er vant til fra Android. Nothings brugerflade bruger prikker samt en kombination af sort og hvid til at skabe en ret unik æstetik, og rent praktisk kan man også forstørre app-ikonerne, så de ikke er til at overse på skærmen.

Nothing inkluderer tre widgets med den nye brugerflade – vejr samt digitalt og analogt ur – men meget andet nyt byder Nothing Launcher ikke på i første omgang.

Hvis du selv downloader og prøver betaversionen af Nothing OS, så fortæl os og de andre læsere i kommentarerne, hvad du synes.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Nu er 'USB-C'-loven vedtaget Forbrugerne vil snart kunne bruge én enkelt ladeløsning for deres elektroniske enheder, meddeler EU-parlamentet.
Google siger farvel til spil-streaming Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.
Smart-ur til kendere Garmin gør virkelig sit bedste for at tilbyde et ur for enhver smag. Nu har de præsenteret et smart-ur med et så klassisk udseende, at det ofte forveksles med et traditionelt analogt ur.
En kæmpe mobil til et kæmpe budget Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en værdig arvtager til sin skamroste forgænger. Men alligevel er vi ikke helt oppe at ringe denne gang.
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
Følg Lyd & Billede